Nabeschouwing Celta de Vigo - Granada (1-0) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 14:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Celta de Vigo het zaterdag 16 december 2023 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Granada. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Balaídos in Vigo.

Via de Celta de Vigo - Granada live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celta de Vigo - Granada (1-0)

Het Primera División duel tussen Celta de Vigo en Granada is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 1-0 overwinning voor Celta de Vigo. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Jørgen Strand Larsen, waarmee Celta de Vigo met 1-0 de leiding nam. In de 80e minuut moest Iago Aspas van het veld vertrekken nadat scheidsrechter José María Sánchez Martínez een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Celta de Vigo verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Celta de Vigo.

LIVE Celta de Vigo - Granada 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celta de Vigo - Granada teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Jørgen Strand Larsen met assist van Unai Núñez Celta de Vigo 1-0
22' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Jørgen Strand Larsen Celta de Vigo
29' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Kevin Vázquez Celta de Vigo
62' Wissel Celta de Vigo Wissel Óscar Mingueza voor Kevin Vázquez Celta de Vigo
66' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Vicente Guaita Celta de Vigo
70' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Carlos Dotor Celta de Vigo
71' Wissel Granada Wissel Óscar Melendo voor Gonzalo Villar Granada
72' Wissel Celta de Vigo Wissel Luca de la Torre  voor Jørgen Strand Larsen Celta de Vigo
73' Wissel Celta de Vigo Wissel Anastasios Douvikas voor Jonathan Bamba Celta de Vigo
75' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Mihailo Ristić Celta de Vigo
80' Rode kaart Celta de Vigo Rode kaart voor Iago Aspas Celta de Vigo
82' Wissel Granada Wissel Famara Diédhiou voor Lucas Boyé Granada
82' Wissel Granada Wissel José Callejón voor Ricard Sánchez Granada
82' Wissel Granada Wissel Álvaro Fernández voor Carlos Neva Granada
84' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Carlos Domínguez Celta de Vigo
89' Wissel Granada Wissel Antonio Puertas voor Sergio Ruiz Alonso Granada
93' Gele kaart Granada Gele kaart voor Gerard Gumbau Granada
91' Wissel Celta de Vigo Wissel Fran Beltrán voor Carlos Dotor Celta de Vigo
94' Gele kaart Granada Gele kaart voor Famara Diédhiou Granada
Video hoogtepunten en samenvatting Celta de Vigo - Granada
Opstellingen Celta de Vigo - Granada
De opstellingen van Celta de Vigo en Granada zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celta de Vigo gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Granada zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Celta de Vigo - Granada

Celta de Vigo en Granada treffen elkaar in de 17e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celta de Vigo en Granada in de Primera División vond plaats op 1 mei 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Celta de Vigo favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Granada slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Celta de Vigo 8
Winst Granada 2
Gelijkspel 6
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celta de Vigo op een 18e positie staat, terwijl we Granada terugvinden op de 19e plaats.