Nabeschouwing Celta de Vigo - Real Betis (2-1) || Primera División 2023/2024

Woensdag 3 januari 2024 - 19:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Celta de Vigo het woensdag 3 januari 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen Real Betis. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Balaídos in Vigo.

Via de Celta de Vigo - Real Betis live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celta de Vigo - Real Betis (2-1)

Het Primera División duel tussen Celta de Vigo en Real Betis is onder leiding van scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias geëindigd in een 2-1 overwinning voor Celta de Vigo. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Aitor Ruibal, waarmee Real Betis met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Iago Aspas in de 16e minuut zorgde er even later voor dat Celta de Vigo weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. Hugo Álvarez dacht na 89 minuten te scoren voor Celta de Vigo, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-1 stand in het voordeel van Celta de Vigo.

LIVE Celta de Vigo - Real Betis 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celta de Vigo - Real Betis teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Real Betis Doelpunt Aitor Ruibal met assist van Isco Real Betis 0-1
16' Penalty Celta de Vigo Penalty Iago Aspas Celta de Vigo 1-1
33' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor William Carvalho Real Betis
58' Wissel Real Betis Wissel Willian José voor Borja Iglesias Real Betis
58' Wissel Real Betis Wissel Luiz Henrique voor Assane Diao Real Betis
66' Wissel Real Betis Wissel Sergi Altimira voor William Carvalho Real Betis
67' Wissel Celta de Vigo Wissel Williot Swedberg voor Franco Cervi Celta de Vigo
74' Wissel Celta de Vigo Wissel Luca de la Torre  voor Fran Beltrán Celta de Vigo
84' VAR: Afgekeurd doelpunt Jørgen Strand Larsen Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Jørgen Strand Larsen Celta de Vigo
88' Wissel Celta de Vigo Wissel Iván Villar voor Celta de Vigo
89' Wissel Real Betis Wissel Anastasios Douvikas voor Carles Pérez Real Betis
89' Wissel Celta de Vigo Wissel Rodri Sánchez voor Isco Celta de Vigo
89' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Hugo Álvarez met assist van Jørgen Strand Larsen Celta de Vigo
96' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor Williot Swedberg Real Betis 2-1
91' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor Sokratis Real Betis
Video hoogtepunten en samenvatting Celta de Vigo - Real Betis
Opstellingen Celta de Vigo - Real Betis
De opstellingen van Celta de Vigo en Real Betis zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celta de Vigo gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Real Betis zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Celta de Vigo - Real Betis

Celta de Vigo en Real Betis treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celta de Vigo en Real Betis in de Primera División vond plaats op 4 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celta de Vigo. Op basis van de afgelopen 24 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Celta de Vigo als Real Betis wisten 9 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 6 keer in een gelijkspel.

Winst Celta de Vigo 9
Winst Real Betis 9
Gelijkspel 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celta de Vigo op een 18e positie staat, terwijl we Real Betis terugvinden op de 7e plaats.