Nabeschouwing Celta de Vigo - Real Sociedad (0-1) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 20 januari 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Celta de Vigo het zaterdag 20 januari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Balaídos in Vigo.

Via de Celta de Vigo - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celta de Vigo - Real Sociedad (0-1)

Het Primera División duel tussen Celta de Vigo en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez geëindigd in een 0-1 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Brais Méndez, waarmee Real Sociedad met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Real Sociedad.

LIVE Celta de Vigo - Real Sociedad 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celta de Vigo - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Brais Méndez met assist van Beñat Turrientes Real Sociedad 0-1
15' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Miguel Rodríguez Celta de Vigo
30' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Jon Aramburu Real Sociedad
39' Wissel Real Sociedad Wissel Kieran Tierney voor Aihen Muñoz Real Sociedad
46' Wissel Real Sociedad Wissel Aritz Elustondo voor Jon Aramburu Real Sociedad
58' Wissel Celta de Vigo Wissel Anastasios Douvikas voor Iago Aspas Celta de Vigo
58' Wissel Celta de Vigo Wissel Carles Pérez voor Miguel Rodríguez Celta de Vigo
58' Wissel Celta de Vigo Wissel Hugo Álvarez voor Óscar Mingueza Celta de Vigo
65' Wissel Real Sociedad Wissel Mikel Merino voor Jon Ander Olasagasti Real Sociedad
65' Wissel Real Sociedad Wissel Mikel Oyarzabal voor Jon Magunazelaia Real Sociedad
76' Wissel Celta de Vigo Wissel Williot Swedberg voor Jørgen Strand Larsen Celta de Vigo
76' Wissel Celta de Vigo Wissel Jailson voor Luca de la Torre  Celta de Vigo
78' Wissel Real Sociedad Wissel Arsen Zakharyan voor Beñat Turrientes Real Sociedad
84' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Mikel Merino Real Sociedad
Video hoogtepunten en samenvatting Celta de Vigo - Real Sociedad
Opstellingen Celta de Vigo - Real Sociedad
De opstellingen van Celta de Vigo en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celta de Vigo gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Celta de Vigo - Real Sociedad

Celta de Vigo en Real Sociedad treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celta de Vigo en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 19 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Real Sociedad favoriet. 12 keer wist de ploeg van Celta de Vigo te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Celta de Vigo. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Celta de Vigo 6
Winst Real Sociedad 12
Gelijkspel 9
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celta de Vigo op een 16e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 6e plaats.