Nabeschouwing Girona - Atlético Madrid (4-3) || Primera División 2023/2024

Woensdag 3 januari 2024 - 21:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Girona het woensdag 3 januari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Atlético Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Atlético Madrid live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Atlético Madrid (4-3)

Het Primera División duel tussen Girona en Atlético Madrid is onder leiding van scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández geëindigd in een 4-3 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Girona kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Valery Fernández. Atlético Madrid kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Álvaro Morata , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 26e minuut zette Sávio zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Girona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 39 minuten werd de voorsprong voor Girona vergroot nadat Daley Blind de 3-1 wist te scoren. In de 44e minuut kwam Atlético Madrid weer dichterbij, nadat Álvaro Morata  de stand terug wist te brengen naar 3-2. Even later was het opnieuw Álvaro Morata  die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Atlético Madrid op 3-3 in de 54e minuut. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Girona dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was Iván Martín de gevierde man die de 4-3 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alejandro José Hernández Hernández bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Girona.

LIVE Girona - Atlético Madrid 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Atlético Madrid teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Girona Doelpunt Valery Fernández met assist van Pablo Torre Girona 1-0
14' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Álvaro Morata  met assist van Antoine Griezmann Atlético Madrid 1-1
26' Doelpunt Girona Doelpunt Sávio Girona 2-1
39' Doelpunt Girona Doelpunt Daley Blind met assist van Artem Dovbyk Girona 3-1
44' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Álvaro Morata  met assist van Rodrigo de Paul Atlético Madrid 3-2
46' VAR: Afgekeurd doelpunt Álvaro Morata  Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Álvaro Morata  Atlético Madrid
45' Álvaro Morata  Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Nahuel Molina voor Samuel Lino Atlético Madrid
54' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Álvaro Morata  met assist van Rodrigo de Paul Atlético Madrid 3-3
59' Wissel Girona Wissel Jhon Solis voor Valery Fernández Girona
67' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani voor Artem Dovbyk Girona
67' Wissel Girona Wissel Arnau Martínez voor Pablo Torre Girona
77' Wissel Atlético Madrid Wissel Ángel Correa voor Rodrigo Riquelme Atlético Madrid
86' Wissel Atlético Madrid Wissel Memphis Depay voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
89' Wissel Atlético Madrid Wissel César Azpilicueta voor Álvaro Morata  Atlético Madrid
89' Wissel Girona Wissel Portu voor Sávio Girona
89' Wissel Atlético Madrid Wissel Saúl Ñíguez voor Antoine Griezmann Atlético Madrid
90' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Mario Hermoso Atlético Madrid
91' Doelpunt Girona Doelpunt Iván Martín met assist van Portu Girona 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Atlético Madrid
Opstellingen Girona - Atlético Madrid
De opstellingen van Girona en Atlético Madrid zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Atlético Madrid zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Atlético Madrid

Girona en Atlético Madrid treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Atlético Madrid in de Primera División vond plaats op 13 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atlético Madrid. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Atlético Madrid favoriet. 3 keer wist de ploeg van Girona te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Girona. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Girona 0
Winst Atlético Madrid 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 2e positie staat, terwijl we Atlético Madrid terugvinden op de 3e plaats.