Nabeschouwing Girona - Real Betis (3-2) || Primera División 2023/2024

Zondag 31 maart 2024 - 16:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Girona het zondag 31 maart 2024 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Real Betis. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Real Betis live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Real Betis (3-2)

Het Primera División duel tussen Girona en Real Betis is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 3-2 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 36 minuten. Artem Dovbyk maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Girona vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Real Betis kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Willian José, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 65e minuut zette Artem Dovbyk zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Girona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Willian José de 2-2 maakte voor Real Betis. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Girona dat in de 92e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Cristhian Stuani  de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jesús Gil Manzano bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Girona.

LIVE Girona - Real Betis 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Real Betis teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor Isco Real Betis
35' Artem Dovbyk Girona
36' Penalty Girona Penalty Artem Dovbyk Girona 1-0
41' Gele kaart Girona Gele kaart voor Iván Martín Girona
46' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor C. Riad Real Betis
49' Doelpunt Real Betis Doelpunt Willian José Real Betis 1-1
46' Wissel Real Betis Wissel Sokratis Papastathopoulos voor C. Riad Real Betis
62' Wissel Real Betis Wissel William Carvalho voor Nabil Fekir  Real Betis
62' Wissel Real Betis Wissel Chimy Ávila voor Ayoze Pérez Real Betis
65' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Portu Girona 2-1
76' Doelpunt Real Betis Doelpunt Willian José met assist van Pablo Fornals Real Betis 2-2
77' Wissel Real Betis Wissel Juan Miranda voor Abner Real Betis
82' Wissel Girona Wissel Pablo Torre voor Portu Girona
82' Wissel Girona Wissel Yangel Herrera  voor Viktor Tsygankov Girona
82' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani  voor David López Girona
83' Wissel Real Betis Wissel Rodri Sánchez voor Chimy Ávila Real Betis
83' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor Chimy Ávila Real Betis
88' Gele kaart Girona Gele kaart voor Pablo Torre Girona
92' Doelpunt Girona Doelpunt Cristhian Stuani  Girona 3-2
95' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor Pablo Fornals Real Betis
95' Gele kaart Girona Gele kaart voor Yangel Herrera  Girona
96' Wissel Girona Wissel Juanpe voor Iván Martín Girona
96' Wissel Girona Wissel Valery Fernández voor Artem Dovbyk Girona
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Real Betis
Opstellingen Girona - Real Betis
De opstellingen van Girona en Real Betis zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Real Betis zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Real Betis

Girona en Real Betis treffen elkaar in de 30e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Real Betis in de Primera División vond plaats op 21 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Real Betis favoriet. 5 keer wist de ploeg van Girona te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Girona. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Girona 0
Winst Real Betis 5
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 3e positie staat, terwijl we Real Betis terugvinden op de 7e plaats.