Nabeschouwing Girona - Sevilla (5-1) || Primera División 2023/2024

Zondag 21 januari 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Girona het zondag 21 januari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Sevilla (5-1)

Het Primera División duel tussen Girona en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 5-1 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Isaac Romero, waarmee Sevilla met 0-1 de leiding nam. Girona kwam in de 13e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Artem Dovbyk, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 15e minuut zette Artem Dovbyk zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Girona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 19 minuten werd de voorsprong voor Girona vergroot nadat Artem Dovbyk de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 56e minuut nadat Viktor Tsygankov namens Girona de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 89e minuut en kwam op naam te staan van Girona speler Cristhian Stuani, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pablo González Fuertes bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Girona.

LIVE Girona - Sevilla 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Sevilla Doelpunt Isaac Romero met assist van Adrià Pedrosa Sevilla 0-1
13' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Sávio Girona 1-1
15' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Portu Girona 2-1
19' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Yan Couto Girona 3-1
30' Wissel Girona Wissel Antal Yaakobishvili voor Juanpe Girona
46' Wissel Sevilla Wissel Marcão voor Loïc Badé Sevilla
56' Doelpunt Girona Doelpunt Viktor Tsygankov met assist van Sávio Girona 4-1
61' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Djibril Sow Sevilla
62' Wissel Sevilla Wissel Erik Lamela voor Isaac Romero Sevilla
62' Wissel Sevilla Wissel Hannibal Mejbri voor Suso Sevilla
63' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Hannibal Mejbri Sevilla
66' Wissel Girona Wissel Jhon Solis voor Yangel Herrera Girona
66' Wissel Girona Wissel Valery Fernández voor Viktor Tsygankov Girona
73' Wissel Girona Wissel Pablo Torre voor Sávio Girona
73' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani voor Artem Dovbyk Girona
77' Wissel Sevilla Wissel Mariano Díaz voor Lucas Ocampos Sevilla
77' Wissel Sevilla Wissel Lucien Agoumé voor Djibril Sow Sevilla
89' Doelpunt Girona Doelpunt Cristhian Stuani met assist van Miguel Gutiérrez Girona 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Sevilla
Opstellingen Girona - Sevilla
De opstellingen van Girona en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sevilla zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Sevilla

Girona en Sevilla treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Sevilla in de Primera División vond plaats op 26 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Girona. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Girona favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Sevilla slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Girona 4
Winst Sevilla 3
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 2e positie staat, terwijl we Sevilla terugvinden op de 17e plaats.