Nabeschouwing Las Palmas - Barcelona (1-2) || Primera División 2023/2024

Donderdag 4 januari 2024 - 21:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Las Palmas het donderdag 4 januari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Gran Canaria in Las Palmas de Gran Canaria.

Via de Las Palmas - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Las Palmas - Barcelona (1-2)

Het Primera División duel tussen Las Palmas en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 1-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Munir El Haddadi, waarmee Las Palmas met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ferran Torres, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 91e minuut moest Las Palmas verder met een man minder nadat Daley Sinkgraven een rode kaart had gekregen.

İlkay Gündoğan zette FC Barcelona even later op 1-2 nadat hij een door scheidsrechter Pablo González Fuertes toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pablo González Fuertes, waardoor Barcelona dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Las Palmas - Barcelona 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Las Palmas - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Wissel FC Barcelona Wissel Andreas Christensen voor João Cancelo FC Barcelona
12' Doelpunt Las Palmas Doelpunt Munir El Haddadi met assist van Sandro Ramírez Las Palmas 1-0
20' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Xavi FC Barcelona
20' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Sergi Roberto  FC Barcelona
55' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Ferran Torres met assist van Sergi Roberto  FC Barcelona 1-1
58' Gele kaart Las Palmas Gele kaart voor Alex Suárez Las Palmas
59' Wissel Las Palmas Wissel Marc Cardona voor Munir El Haddadi Las Palmas
68' Wissel Las Palmas Wissel Enzo Loiodice voor Alberto Moleiro Las Palmas
68' Wissel Las Palmas Wissel Pejiño voor Sandro Ramírez Las Palmas
72' Wissel FC Barcelona Wissel Lamine Yamal voor Raphinha FC Barcelona
72' Wissel FC Barcelona Wissel João Félix voor Robert Lewandowski FC Barcelona
78' Wissel FC Barcelona Wissel Fermín López voor Sergi Roberto  FC Barcelona
78' Wissel FC Barcelona Wissel Vitor Roque voor Ferran Torres FC Barcelona
79' Gele kaart Las Palmas Gele kaart voor Saúl Coco Las Palmas
81' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Lamine Yamal FC Barcelona
82' Wissel Las Palmas Wissel Daley Sinkgraven voor Alex Suárez Las Palmas
88' Gele kaart Las Palmas Gele kaart voor Javier Muñoz Las Palmas
89' Gele kaart Las Palmas Gele kaart voor Sergi Cardona Las Palmas
91' Rode kaart Las Palmas Rode kaart voor Daley Sinkgraven Las Palmas
93' Penalty FC Barcelona Penalty İlkay Gündoğan FC Barcelona 1-2
92' Gele kaart Las Palmas Gele kaart voor Kirian Rodríguez Las Palmas
Video hoogtepunten en samenvatting Las Palmas - Barcelona
Opstellingen Las Palmas - Barcelona
De opstellingen van Las Palmas en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Las Palmas gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Las Palmas - Barcelona

Las Palmas en Barcelona treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Las Palmas en Barcelona in de Primera División vond plaats op 1 maart 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 5 keer wist de ploeg van Las Palmas te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Las Palmas. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Las Palmas 0
Winst Barcelona 5
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Las Palmas op een 10e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 5e plaats.