Nabeschouwing Mallorca - Osasuna (3-2) || Primera División 2023/2024

Donderdag 21 december 2023 - 21:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Mallorca het donderdag 21 december 2023 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Osasuna. De wedstrijd wordt gespeeld in Iberostar Estadi in Palma de Mallorca.

Via de Mallorca - Osasuna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mallorca - Osasuna (3-2)

Het Primera División duel tussen Mallorca en Osasuna is onder leiding van scheidsrechter Mario Melero López geëindigd in een 3-2 overwinning voor Mallorca. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Pablo Ibáñez Lumbreras, waarmee Osasuna met 0-1 de leiding nam. Mallorca kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Matija Nastasić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette Dani Rodríguez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Mallorca de leiding in de wedstrijd nam.

Na 62 minuten werd de voorsprong voor Mallorca vergroot nadat Antonio Raíllo de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Osasuna dat in de 91e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Raúl García de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mario Melero López bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Mallorca.

LIVE Mallorca - Osasuna 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mallorca - Osasuna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Osasuna Doelpunt Pablo Ibáñez Lumbreras Osasuna 0-1
12' Doelpunt Mallorca Doelpunt Matija Nastasić met assist van Dani Rodríguez Mallorca 1-1
28' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Antonio Raíllo Mallorca
46' Wissel Osasuna Wissel Iker Munoz voor Moi Gómez Osasuna
46' Wissel Osasuna Wissel Aimar Oroz voor Lucas Torró Osasuna
47' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Pablo Maffeo Mallorca
53' Doelpunt Mallorca Doelpunt Dani Rodríguez met assist van Pablo Maffeo Mallorca 2-1
62' Doelpunt Mallorca Doelpunt Antonio Raíllo met assist van Dani Rodríguez Mallorca 3-1
66' Wissel Osasuna Wissel Raúl García voor José Manuel Arnáiz Osasuna
66' Wissel Osasuna Wissel Chimy Ávila voor Pablo Ibáñez Lumbreras Osasuna
70' Wissel Mallorca Wissel Abdón Prats voor Cyle Larin Mallorca
71' Wissel Mallorca Wissel Sergi Darder voor Manu Morlanes Mallorca
79' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Jaume Costa Mallorca
79' Wissel Mallorca Wissel José Copete voor Jaume Costa Mallorca
81' Wissel Osasuna Wissel Kike Barja voor Jon Moncayola Osasuna
91' Doelpunt Osasuna Doelpunt Raúl García met assist van Chimy Ávila Osasuna 3-2
95' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Chimy Ávila Osasuna
90' Wissel Mallorca Wissel Amath Ndiaye voor Dani Rodríguez Mallorca
90' Wissel Mallorca Wissel Javi Llabrés voor Antonio Sánchez Mallorca
Video hoogtepunten en samenvatting Mallorca - Osasuna
Opstellingen Mallorca - Osasuna
De opstellingen van Mallorca en Osasuna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mallorca gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Osasuna zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Mallorca - Osasuna

Mallorca en Osasuna treffen elkaar in de 18e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mario Melero López en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mallorca en Osasuna in de Primera División vond plaats op 31 maart 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Osasuna favoriet. 7 keer wist de ploeg van Mallorca te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Mallorca. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mallorca 6
Winst Osasuna 7
Gelijkspel 9
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mallorca op een 16e positie staat, terwijl we Osasuna terugvinden op de 12e plaats.