Nabeschouwing Mallorca - Real Sociedad (1-2) || Primera División 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 18:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Mallorca het zondag 18 februari 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Iberoamericano 2010 in San Fernando.

Via de Mallorca - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mallorca - Real Sociedad (1-2)

Het Primera División duel tussen Mallorca en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 1-2 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Mallorca kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Antonio Sánchez. Real Sociedad kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Takefusa Kubo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut kreeg Antonio Raíllo van Mallorca voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Mallorca de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Mikel Merino namens Real Sociedad in de 93e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette. In de 97e minuut werd Vedat Muriqi van Mallorca met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Real Sociedad met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 97e minuut werd opnieuw een speler van het veld gestuurd met een rode kaart. Siebe Van Der Heyden van Mallorca was degene die voortijdig naar de kleedkamer werd verwezen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pablo González Fuertes, waardoor Real Sociedad dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Mallorca - Real Sociedad 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mallorca - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Mallorca Doelpunt Antonio Sánchez met assist van Cyle Larin Mallorca 1-0
31' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Antonio Sánchez Mallorca
38' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Takefusa Kubo met assist van Igor Zubeldia Real Sociedad 1-1
41' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Robin Le Normand Real Sociedad
49' Tweede gele kaart Mallorca Tweede gele kaart voor Antonio Raíllo Mallorca
46' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Predrag Rajkovic  Mallorca
49' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Antonio Raíllo Mallorca
61' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Igor Zubeldia Real Sociedad
64' Wissel Real Sociedad Wissel Ander Barrenetxea voor Arsen Zakharyan Real Sociedad
64' Wissel Mallorca Wissel Abdón Prats voor Cyle Larin Mallorca
64' Wissel Mallorca Wissel Manu Morlanes voor Antonio Sánchez Mallorca
64' Wissel Real Sociedad Wissel Jon Pacheco voor Igor Zubeldia Real Sociedad
65' Wissel Real Sociedad Wissel André Silva voor Umar Sadiq Real Sociedad
73' Wissel Real Sociedad Wissel Beñat Turrientes voor Brais Méndez Real Sociedad
77' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Jon Pacheco Real Sociedad
80' Wissel Mallorca Wissel Sergi Darder voor Dani Rodríguez Mallorca
80' Wissel Mallorca Wissel Toni Lato voor Jaume Costa Mallorca
82' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Matija Nastasić Mallorca
93' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Mikel Merino met assist van Jon Pacheco Real Sociedad 1-2
96' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Beñat Turrientes Real Sociedad
90' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Samuel Costa Mallorca
96' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Mikel Merino Real Sociedad
97' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Dani Rodríguez Mallorca
97' Rode kaart Mallorca Rode kaart voor Vedat Muriqi Mallorca
96' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Sergi Darder Mallorca
97' Rode kaart Mallorca Rode kaart voor Siebe Van Der Heyden Mallorca
Video hoogtepunten en samenvatting Mallorca - Real Sociedad
Opstellingen Mallorca - Real Sociedad
De opstellingen van Mallorca en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mallorca gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Mallorca - Real Sociedad

Mallorca en Real Sociedad treffen elkaar in de 25e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mallorca en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 21 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Sociedad. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Real Sociedad favoriet. 11 keer wist de ploeg van Mallorca te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Mallorca. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mallorca 4
Winst Real Sociedad 11
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mallorca op een 16e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 7e plaats.