Nabeschouwing Osasuna - Getafe (3-2) || Primera División 2023/2024

Zondag 21 januari 2024 - 14:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Osasuna het zondag 21 januari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio El Sadar in Pamplona.

Via de Osasuna - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Osasuna - Getafe (3-2)

Het Primera División duel tussen Osasuna en Getafe is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 3-2 overwinning voor Osasuna. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Raúl García, waarmee Osasuna met 1-0 de leiding nam. Osasuna vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Iker Munoz op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut wist Getafe de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Borja Mayoral.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Nemanja Maksimovic de 2-2 maakte voor Getafe. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Osasuna dat in de 80e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Jesús Areso de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José María Sánchez Martínez en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Osasuna.

LIVE Osasuna - Getafe 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Osasuna - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Osasuna Doelpunt Raúl García met assist van Pablo Ibáñez Lumbreras Osasuna 1-0
26' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Raúl García Osasuna
27' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Juan Iglesias Getafe
29' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Moi Gómez Osasuna
31' Doelpunt Osasuna Doelpunt Iker Munoz Osasuna 2-0
39' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Luis Milla Getafe
46' Wissel Getafe Wissel José Ángel Carmona voor Gastón Álvarez Getafe
46' Wissel Getafe Wissel Jordi voor Carles Aleñá Getafe
64' Doelpunt Getafe Doelpunt Borja Mayoral met assist van Enes Ünal Getafe 2-1
66' Wissel Osasuna Wissel Darko Brašanac voor Pablo Ibáñez Lumbreras Osasuna
66' Wissel Osasuna Wissel Aimar Oroz voor Moi Gómez Osasuna
68' Doelpunt Getafe Doelpunt Nemanja Maksimovic met assist van Luis Milla Getafe 2-2
73' Wissel Osasuna Wissel José Manuel Arnáiz voor Raúl García Osasuna
73' Wissel Osasuna Wissel Jesús Areso voor Rubén Peña Osasuna
76' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor David García Osasuna
77' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Juan Iglesias Getafe
80' Doelpunt Osasuna Doelpunt Jesús Areso Osasuna 3-2
80' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Pablo Ibáñez Lumbreras Osasuna
86' Wissel Osasuna Wissel Lucas Torró voor Iker Munoz Osasuna
86' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Nemanja Maksimovic Getafe
89' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Juan Cruz Osasuna
95' Gele kaart Getafe Gele kaart voor José Ángel Carmona Getafe
Video hoogtepunten en samenvatting Osasuna - Getafe
Opstellingen Osasuna - Getafe
De opstellingen van Osasuna en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Osasuna gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Getafe zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Osasuna - Getafe

Osasuna en Getafe treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Osasuna en Getafe in de Primera División vond plaats op 17 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Getafe. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Getafe favoriet. 13 keer wist de ploeg van Osasuna te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Osasuna. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Osasuna 4
Winst Getafe 13
Gelijkspel 10
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Osasuna op een 13e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 10e plaats.