Nabeschouwing Sevilla - Getafe (0-3) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 18:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Sevilla het zaterdag 16 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Getafe (0-3)

Het Primera División duel tussen Sevilla en Getafe is onder leiding van scheidsrechter Juan Luis Pulido Santana geëindigd in een 0-3 overwinning voor Getafe. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 5 minuten. Borja Mayoral maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Getafe vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Getafe vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jaime Mata op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Mason Greenwood  van Getafe die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 0-3.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Luis Pulido Santana, waardoor Getafe dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sevilla - Getafe 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor M. Dmitrović Sevilla
5' Penalty Getafe Penalty Borja Mayoral Getafe 0-1
12' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Luis Milla Getafe
24' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Gastón Álvarez Getafe
34' Gele kaart Getafe Gele kaart voor José Bordalás Jiménez Getafe
37' Doelpunt Getafe Doelpunt Jaime Mata met assist van Mason Greenwood  Getafe 0-2
46' Wissel Sevilla Wissel A. Januzaj voor Kike Salas Sevilla
65' Wissel Sevilla Wissel Suso voor L. Ocampos Sevilla
72' Wissel Sevilla Wissel Rafa Mir voor D. Sow Sevilla
77' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor N. Gudelj Sevilla
80' Penalty Getafe Penalty Mason Greenwood  Getafe 0-3
86' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor I. Rakitić Sevilla
90' Wissel Getafe Wissel José Ángel Carmona voor Mason Greenwood  Getafe
90' Wissel Getafe Wissel Óscar Rodríguez voor Luis Milla Getafe
94' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Jaime Mata Getafe
93' Wissel Getafe Wissel Omar Alderete voor Juanmi Latasa Getafe
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Getafe
Opstellingen Sevilla - Getafe
De opstellingen van Sevilla en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Getafe zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Getafe

Sevilla en Getafe treffen elkaar in de 17e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Luis Pulido Santana en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Getafe in de Primera División vond plaats op 19 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Getafe. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide ploegen is Sevilla favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Getafe slechts 13 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sevilla 17
Winst Getafe 13
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 16e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 9e plaats.