Nabeschouwing Valencia - Almería (2-1) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 3 februari 2024 - 14:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Valencia het zaterdag 3 februari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Almería. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Almería live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Almería (2-1)

Het Primera División duel tussen Valencia en Almería is onder leiding van scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz geëindigd in een 2-1 overwinning voor Valencia. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Hugo Duro, waarmee Valencia met 1-0 de leiding nam. Valencia vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Roman Yaremchuk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut wist Almería de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Sergio Arribas. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Almería kwam hierna niet meer tot scoren.

Valencia kreeg een penalty toegewezen in de 62e minuut, die werd genomen door Pepelu. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. In de 93e minuut werd Léo Baptistão van Almería met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Valencia met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz, waardoor Valencia dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Valencia - Almería 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Almería teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Valencia Doelpunt Hugo Duro met assist van Diego Lopez Noguerol Valencia 1-0
23' Doelpunt Valencia Doelpunt Roman Yaremchuk met assist van Pepelu Valencia 2-0
24' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Roman Yaremchuk Valencia
25' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Javier Guerra Valencia
25' Gele kaart Almería Gele kaart voor Gaizka Garitano Aguirre Almería
32' Edgar González Almería
34' Wissel Almería Wissel Iddrisu Baba voor César Montes Almería
50' Doelpunt Almería Doelpunt Sergio Arribas met assist van Álex Centelles Almería 2-1
60' Diego Lopez Noguerol Valencia
61' Wissel Almería Wissel Álex Centelles voor Almería
61' Gele kaart Almería Gele kaart voor Choco Lozano  Gonzalo Melero Almería
61' Wissel Almería Wissel Fran Pérez voor Diego Lopez Noguerol Almería
61' Wissel Valencia Wissel Luka Romero voor Léo Baptistão Valencia
62' Penalty gemist Valencia Penalty gemist Pepelu Pepelu Valencia
62' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Cristhian Mosquera Valencia
64' Gele kaart Almería Gele kaart voor Edgar González Almería
70' Wissel Valencia Wissel Alberto Mari voor Roman Yaremchuk Valencia
70' Wissel Valencia Wissel Jesús Vázquez voor Javier Guerra Valencia
72' Gele kaart Almería Gele kaart voor Choco Lozano  Almería
73' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Hugo Guillamón Valencia
82' Wissel Almería Wissel Marko Milovanović voor Chumi Almería
82' Wissel Almería Wissel Lucas Robertone voor Sergio Arribas Almería
93' Rode kaart Almería Rode kaart voor Léo Baptistão Almería
94' Gele kaart Almería Gele kaart voor Lucas Robertone Almería
92' Wissel Valencia Wissel Selim Amallah voor Hugo Duro Valencia
94' Gele kaart Almería Gele kaart voor Largie Ramazani Almería
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Almería
Opstellingen Valencia - Almería
De opstellingen van Valencia en Almería zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Almería zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Almería

Valencia en Almería treffen elkaar in de 23e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Almería in de Primera División vond plaats op 23 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Valencia favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Almería slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Valencia 8
Winst Almería 3
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Valencia op een 8e positie staat, terwijl we Almería terugvinden op de 20e plaats.