Nabeschouwing Valencia - Real Madrid (2-2) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Valencia het zaterdag 2 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Real Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Real Madrid live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Real Madrid (2-2)

De Primera División 2023/2024 wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Hugo Duro, waarmee Valencia met 1-0 de leiding nam. Valencia vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Roman Yaremchuk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut wist Real Madrid de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Vinicius Junior .

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Vinicius Junior  de 2-2 maakte voor Real Madrid. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen. In de 100e minuut werd Jude Bellingham  van Real Madrid met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Real Madrid met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Valencia - Real Madrid 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Real Madrid teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Roman Yaremchuk Valencia
27' Doelpunt Valencia Doelpunt Hugo Duro met assist van Fran Pérez Valencia 1-0
30' Doelpunt Valencia Doelpunt Roman Yaremchuk Valencia 2-0
50' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Vinicius Junior  met assist van Rodrygo Real Madrid 2-1
57' Wissel Valencia Wissel Hugo Guillamón voor Sergi Canós Valencia
57' Wissel Valencia Wissel Diego Lopez Noguerol voor Roman Yaremchuk Valencia
63' Wissel Real Madrid Wissel Brahim Díaz voor Rodrygo Real Madrid
63' Wissel Real Madrid Wissel Luka Modric  voor Toni Kroos Real Madrid
72' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Vinicius Junior  Real Madrid
72' Wissel Real Madrid Wissel Joselu voor Eduardo Camavinga Real Madrid
72' Wissel Real Madrid Wissel Fran García voor Ferland Mendy Real Madrid
73' Wissel Valencia Wissel Selim Amallah voor Javier Guerra Valencia
73' Wissel Valencia Wissel Peter González voor Fran Pérez Valencia
76' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Vinicius Junior  met assist van Brahim Díaz Real Madrid 2-2
80' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Federico Valverde Real Madrid
83' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Mouctar Diakhaby Valencia
86' Wissel Real Madrid Wissel Nacho Fernández voor Federico Valverde Real Madrid
89' Wissel Valencia Wissel Cenk Özkacar  voor Mouctar Diakhaby Valencia
90' Hugo Duro Valencia
100' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Joselu Real Madrid
100' Rode kaart Real Madrid Rode kaart voor Jude Bellingham  Real Madrid
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Real Madrid
Opstellingen Valencia - Real Madrid
De opstellingen van Valencia en Real Madrid zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Real Madrid zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Real Madrid

Valencia en Real Madrid treffen elkaar in de 27e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Real Madrid in de Primera División vond plaats op 11 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Madrid. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Real Madrid favoriet. 21 keer wist de ploeg van Valencia te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Valencia. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Valencia 8
Winst Real Madrid 21
Gelijkspel 8
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Valencia op een 9e positie staat, terwijl we Real Madrid terugvinden op de 1e plaats.