Nabeschouwing Valencia - Villarreal (3-1) || Primera División 2023/2024

Dinsdag 2 januari 2024 - 21:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Valencia het dinsdag 2 januari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Villarreal. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Villarreal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Villarreal (3-1)

Het Primera División duel tussen Valencia en Villarreal is geëindigd in een 3-1 overwinning voor Valencia. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Valencia kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Roman Yaremchuk. Een penalty zorgde er later in de 27e minuut voor dat Valencia via Pepelu op 2-0 kwam te staan. In de 57e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Pepelu van Valencia die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 3-0.

Na 73 minuten deed Gerard Moreno iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Villarreal werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Villarreal echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Valencia.

LIVE Valencia - Villarreal 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Villarreal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Valencia Doelpunt Roman Yaremchuk met assist van José Gayà Valencia 1-0
17' Wissel Villarreal Wissel Eric Bailly voor Raúl Albiol Villarreal
27' Penalty Valencia Penalty Pepelu Valencia 2-0
37' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Eric Bailly Villarreal
38' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Marcelino Villarreal
49' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Dani Parejo Villarreal
56' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Étienne Capoue Villarreal
57' Penalty Valencia Penalty Pepelu Valencia 3-0
63' Gele kaart Valencia Gele kaart voor José Gayà Valencia
65' Wissel Villarreal Wissel Ben Brereton Díaz voor Étienne Capoue Villarreal
65' Wissel Villarreal Wissel Francis Coquelin voor José Luis Morales Villarreal
69' Wissel Valencia Wissel Diego Lopez Noguerol voor Sergi Canós Valencia
69' Wissel Valencia Wissel Javier Guerra voor Roman Yaremchuk Valencia
73' Doelpunt Villarreal Doelpunt Gerard Moreno met assist van Ilias Akhomach Villarreal 3-1
74' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Diego Lopez Noguerol Valencia
78' Wissel Villarreal Wissel Manu Trigueros voor Alberto Moreno Villarreal
78' Wissel Villarreal Wissel Kiko Femenía voor Adrià Altimira Villarreal
78' Wissel Valencia Wissel Jesús Vázquez voor José Gayà Valencia
80' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Ramón Terrats Villarreal
86' Wissel Valencia Wissel Alberto Mari voor Hugo Duro Valencia
86' Wissel Valencia Wissel Yarek Gasiorowski voor Fran Pérez Valencia
92' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Jorge Cuenca Villarreal
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Villarreal
Opstellingen Valencia - Villarreal
De opstellingen van Valencia en Villarreal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Villarreal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Villarreal

Valencia en Villarreal treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Villarreal in de Primera División vond plaats op 3 mei 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Villarreal favoriet. 16 keer wist de ploeg van Valencia te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Valencia. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Valencia 11
Winst Villarreal 16
Gelijkspel 7
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Valencia op een 10e positie staat, terwijl we Villarreal terugvinden op de 13e plaats.