Nabeschouwing Villarreal - Celta de Vigo (3-2) || Primera División 2023/2024

Woensdag 20 december 2023 - 21:30 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Villarreal het woensdag 20 december 2023 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de la Cerámica in Villarreal.

Via de Villarreal - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Villarreal - Celta de Vigo (3-2)

Het Primera División duel tussen Villarreal en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter César Soto Grado geëindigd in een 3-2 overwinning voor Villarreal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Alfonso Pedraza, waarmee Villarreal met 1-0 de leiding nam. Villarreal vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Aïssa Mandi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Villarreal vervolgens op 3-0. Het was Dani Parejo die vanaf 11 meter wist te scoren in de 48e minuut.

Na 52 minuten deed Anastasios Douvikas iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Celta de Vigo werd verkleind tot 3-1. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Celta de Vigo dat in de 57e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Jørgen Strand Larsen de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter César Soto Grado en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Villarreal.

LIVE Villarreal - Celta de Vigo 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Villarreal - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Villarreal Doelpunt Alfonso Pedraza met assist van Alexander Sørloth Villarreal 1-0
22' Wissel Villarreal Wissel Carlos Romero voor Alfonso Pedraza Villarreal
40' Doelpunt Villarreal Doelpunt Aïssa Mandi met assist van Alexander Sørloth Villarreal 2-0
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Carlos Domínguez voor Carl Starfelt Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Óscar Mingueza voor Luca de la Torre  Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Manuel Sánchez voor Mihailo Ristić Celta de Vigo
46' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Kevin Vázquez Celta de Vigo
48' Penalty Villarreal Penalty Dani Parejo Villarreal 3-0
52' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Anastasios Douvikas Celta de Vigo 3-1
57' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Jørgen Strand Larsen met assist van Manuel Sánchez Celta de Vigo 3-2
60' Wissel Villarreal Wissel Jorge Cuenca voor Raúl Albiol Villarreal
60' Wissel Villarreal Wissel José Luis Morales voor Alberto Moreno Villarreal
72' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Óscar Mingueza Celta de Vigo
75' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Álex Baena Villarreal
76' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Santi Comesaña Villarreal
82' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Manuel Sánchez Celta de Vigo
82' Wissel Celta de Vigo Wissel Jonathan Bamba voor Franco Cervi Celta de Vigo
84' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Anastasios Douvikas Celta de Vigo
86' Wissel Celta de Vigo Wissel Miguel Rodríguez voor Kevin Vázquez Celta de Vigo
88' Wissel Villarreal Wissel Manu Trigueros voor Álex Baena Villarreal
89' Wissel Villarreal Wissel Ramón Terrats voor Ilias Akhomach Villarreal
Video hoogtepunten en samenvatting Villarreal - Celta de Vigo
Opstellingen Villarreal - Celta de Vigo
De opstellingen van Villarreal en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Villarreal gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Villarreal - Celta de Vigo

Villarreal en Celta de Vigo treffen elkaar in de 18e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter César Soto Grado en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Villarreal en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 30 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Villarreal. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Villarreal favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Celta de Vigo slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Villarreal 11
Winst Celta de Vigo 8
Gelijkspel 5
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Villarreal op een 15e positie staat, terwijl we Celta de Vigo terugvinden op de 18e plaats.