Nabeschouwing Aston Villa - Burnley (3-2) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 30 december 2023 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Aston Villa het zaterdag 30 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Burnley (3-2)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 3-2 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Leon Bailey, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. Burnley kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Zeki Amdouni, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette Moussa Diaby zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Aston Villa de leiding in de wedstrijd nam.

In de 56e minuut moest Burnley verder met een man minder, nadat Sander Berge een tweede gele kaart kreeg. Na 71 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Lyle Foster  de 2-2 maakte namens Burnley. In de 89e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Aston Villa speler Douglas Luiz.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stuart Attwell bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Aston Villa.

LIVE Aston Villa - Burnley 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Wissel Burnley Wissel Hannes Delcroix voor Jordan Beyer Burnley
18' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Ezri Konsa Aston Villa
23' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Charlie Taylor Burnley
28' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Leon Bailey met assist van Ollie Watkins Aston Villa 1-0
31' Doelpunt Burnley Doelpunt Zeki Amdouni met assist van Dara OShea Burnley 1-1
42' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Sander Berge Burnley
42' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Moussa Diaby met assist van Ollie Watkins Aston Villa 2-1
56' Tweede gele kaart Burnley Tweede gele kaart voor Sander Berge Burnley
59' Wissel Burnley Wissel Aaron Ramsey voor Zeki Amdouni Burnley
62' Wissel Aston Villa Wissel Pau Torres voor Clément Lenglet Aston Villa
71' Doelpunt Burnley Doelpunt Lyle Foster  met assist van Jóhann Berg Gudmundsson Burnley 2-2
74' Wissel Burnley Wissel Connor Roberts voor Jóhann Berg Gudmundsson Burnley
74' Wissel Burnley Wissel Mike Trésor voor Wilson Odobert Burnley
82' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Moussa Diaby Aston Villa
88' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Jacob Ramsey Aston Villa
89' Penalty Aston Villa Penalty Douglas Luiz Aston Villa 3-2
98' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor John McGinn Aston Villa
96' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Emiliano Martínez Aston Villa
93' Wissel Aston Villa Wissel Leander Dendoncker voor Leon Bailey Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Burnley
Opstellingen Aston Villa - Burnley
De opstellingen van Aston Villa en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Unai Emery Etxegoien
Coach Michael David Jackson
Voorbeschouwing Aston Villa - Burnley

Aston Villa en Burnley treffen elkaar in de 20e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Burnley in de Premier League vond plaats op 27 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Aston Villa favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 4
Winst Burnley 2
Gelijkspel 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 3e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 19e plaats.