Nabeschouwing Brentford - Burnley (3-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Brentford het zaterdag 21 oktober 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in Brentford Community Stadium in Brentford.

Via de Brentford - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brentford - Burnley (3-0)

Het Premier League duel tussen Brentford en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Joshua Smith geëindigd in een 3-0 overwinning voor Brentford. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Yoane Wissa, waarmee Brentford met 1-0 de leiding nam. Brentford vergrootte in de 62e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Bryan Mbeumo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut kreeg Connor Roberts van Burnley voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Burnley de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 87e minuut volgde een derde treffer van Brentford, waarmee Saman Ghoddos zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joshua Smith, waardoor Brentford dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Brentford - Burnley 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brentford - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' VAR: Afgekeurd doelpunt Neal Maupay Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Neal Maupay Brentford
25' Doelpunt Brentford Doelpunt Yoane Wissa met assist van Bryan Mbeumo Brentford 1-0
32' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Sander Berge Burnley
42' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Connor Roberts Burnley
47' Gele kaart Burnley Gele kaart voor Josh Cullen Burnley
46' Wissel Burnley Wissel Luca Koleosho voor Wilson Odobert Burnley
46' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Kristoffer Ajer Brentford
53' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Frank Onyeka Brentford
62' Doelpunt Brentford Doelpunt Bryan Mbeumo met assist van Neal Maupay Brentford 2-0
62' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Thomas Frank Brentford
66' Wissel Burnley Wissel Josh Brownhill  voor Sander Berge Burnley
66' Wissel Burnley Wissel Jacob Bruun Larsen voor Mike Trésor Burnley
69' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Mathias Jensen Brentford
76' Wissel Brentford Wissel Mads Roerslev voor Kristoffer Ajer Brentford
76' Wissel Brentford Wissel Yegor Yarmolyuk voor Mathias Jensen Brentford
76' Wissel Burnley Wissel Nathan Redmond voor Zeki Amdouni Burnley
78' Tweede gele kaart Burnley Tweede gele kaart voor Connor Roberts Burnley
80' Wissel Burnley Wissel Hannes Delcroix voor Jacob Bruun Larsen Burnley
84' Wissel Brentford Wissel Saman Ghoddos voor Frank Onyeka Brentford
85' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Vitaly Janelt Brentford
87' Doelpunt Brentford Doelpunt Saman Ghoddos Brentford 3-0
88' Wissel Brentford Wissel Michael Olakigbe voor Neal Maupay Brentford
93' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Saman Ghoddos Brentford
Video hoogtepunten en samenvatting Brentford - Burnley
Opstellingen Brentford - Burnley
De opstellingen van Brentford en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brentford gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Thomas Frank
Coach Michael David Jackson
Voorbeschouwing Brentford - Burnley

Brentford en Burnley treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joshua Smith en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brentford en Burnley in de Premier League vond plaats op 12 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Brentford. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Brentford als Burnley wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Brentford 1
Winst Burnley 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brentford op een 15e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 18e plaats.