Nabeschouwing Brentford - Leeds United (5-2) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Brentford het zaterdag 3 september 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Brentford Community Stadium in Brentford.

Via de Brentford - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brentford - Leeds United (5-2)

Het Premier League duel tussen Brentford en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Robert Jones geëindigd in een 5-2 overwinning voor Brentford. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 30 minuten. I. Toney maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Brentford vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Brentford vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Toney op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist Leeds United de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via L. Sinisterra.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor Brentford vergroot nadat I. Toney de 3-1 wist te scoren. In de 64e minuut werd J. Marsch van Leeds United met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Brentford met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Leeds United verkleinde in de 79e minuut de achterstand doordat M. Roca de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Even later viel in de 80e minuut opnieuw een doelpunt. Het was B. Mbeumo van Brentford die de score op 4-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Y. Wissa van Brentford die daarmee in de 91e minuut de eindstand bepaalde: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Jones bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Brentford.

LIVE Brentford - Leeds United 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brentford - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Sinisterra Leeds United
30' Penalty Brentford Penalty I. Toney Brentford 1-0
43' Doelpunt Brentford Doelpunt I. Toney Brentford 2-0
46' Doelpunt Leeds United Doelpunt L. Sinisterra Leeds United 2-1
46' Wissel Leeds United Wissel P. Bamford voor J. Harrison Leeds United
58' Doelpunt Brentford Doelpunt I. Toney Brentford 3-1
59' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor J. Gelhardt Leeds United
59' Wissel Leeds United Wissel C. Summerville voor L. Sinisterra Leeds United
59' Wissel Brentford Wissel F. Onyeka voor S. Baptiste Brentford
59' Wissel Brentford Wissel J. Dasilva voor K. Lewis-Potter Brentford
64' Rode kaart Leeds United Rode kaart voor J. Marsch Leeds United
67' Wissel Brentford Wissel Zanka voor V. Janelt Brentford
70' Wissel Leeds United Wissel L. Ayling voor C. Drameh Leeds United
79' Doelpunt Leeds United Doelpunt M. Roca met assist van L. Ayling Leeds United 3-2
80' Doelpunt Brentford Doelpunt B. Mbeumo Brentford 4-2
83' Wissel Brentford Wissel Y. Wissa voor B. Mbeumo Brentford
83' Wissel Brentford Wissel M. Damsgaard voor M. Jensen Brentford
86' Wissel Leeds United Wissel S. Greenwood voor M. Roca Leeds United
91' Doelpunt Brentford Doelpunt Y. Wissa Brentford 5-2
95' Gele kaart Brentford Gele kaart voor M. Damsgaard Brentford
97' Gele kaart Brentford Gele kaart voor A. Hickey Brentford
97' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor M. Klich Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Brentford - Leeds United
Opstellingen Brentford - Leeds United
De opstellingen van Brentford en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brentford gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.