Nabeschouwing Leeds United - Aston Villa (0-0) || Premier League 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 17:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Leeds United het zondag 2 oktober 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Aston Villa (0-0)

De Premier League 2022/2023 wedstrijd tussen Leeds United en Aston Villa geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor L. Sinisterra van Leeds United. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 48e minuut het veld moest verlaten. Qua balbezit waren Leeds United en Aston Villa gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Aston Villa kreeg flink wat kansen om te scoren, maar ondanks diverse pogingen wilde de bal maar niet in het doel eindigen.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Stuart Attwell niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Leeds United - Aston Villa 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor L. Augustinsson Aston Villa
26' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Sinisterra Leeds United
35' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor M. Roca Leeds United
39' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Rodrigo Leeds United
49' Wissel Aston Villa Wissel J. Bednarek voor L. Augustinsson Aston Villa
48' Tweede gele kaart Leeds United Tweede gele kaart voor L. Sinisterra Leeds United
58' Wissel Leeds United Wissel J. Firpo voor M. Roca Leeds United
64' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor L. Bailey Aston Villa
64' Wissel Aston Villa Wissel E. Buendia voor L. Bailey Aston Villa
68' Wissel Leeds United Wissel L. Ayling voor R. Kristensen Leeds United
68' Wissel Leeds United Wissel P. Bamford voor Rodrigo Leeds United
79' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor B. Aaronson Leeds United
79' Wissel Leeds United Wissel C. Summerville voor J. Harrison Leeds United
83' Wissel Aston Villa Wissel D. Ings voor J. Ramsey Aston Villa
83' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor R. Koch Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Aston Villa
Opstellingen Leeds United - Aston Villa
De opstellingen van Leeds United en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Steven Gerrard
Voorbeschouwing Leeds United - Aston Villa

Leeds United en Aston Villa treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 10 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Aston Villa favoriet. 2 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 1
Winst Aston Villa 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 13e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 14e plaats.