Nabeschouwing Leicester City - Leeds United (2-0) || Premier League 2022/2023

Donderdag 20 oktober 2022 - 21:15 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Leicester City het donderdag 20 oktober 2022 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Leeds United (2-0)

Het Premier League duel tussen Leicester City en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Peter Bankes geëindigd in een 2-0 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van R. Koch zette Leicester City op een 1-0 voorsprong in de 16e minuut van de wedstrijd. Leicester City vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Barnes op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Leicester City.

LIVE Leicester City - Leeds United 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Eigen doelpunt Leicester City Eigen doelpunt R. Koch D. Praet Leicester City 1-0
35' Doelpunt Leicester City Doelpunt H. Barnes met assist van K. Dewsbury-Hall Leicester City 2-0
43' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor R. Koch Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel Rodrigo voor M. Roca Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel L. Cooper voor R. Koch Leeds United
52' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor B. Soumare Leicester City
64' Wissel Leicester City Wissel P. Daka voor J. Vardy Leicester City
65' Wissel Leicester City Wissel N. Mendy voor B. Soumare Leicester City
65' Wissel Leeds United Wissel J. Harrison voor P. Bamford Leeds United
70' Wissel Leicester City Wissel A. Perez voor D. Praet Leicester City
75' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor L. Sinisterra Leeds United
78' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Y. Tielemans Leicester City
82' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor J. Firpo Leeds United
85' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor H. Barnes Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Leeds United
Opstellingen Leicester City - Leeds United
De opstellingen van Leicester City en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leicester City - Leeds United

Leicester City en Leeds United treffen elkaar in de 12e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Peter Bankes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Leeds United in de Premier League vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Leicester City favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Leeds United slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leicester City 2
Winst Leeds United 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 20e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 16e plaats.