Nabeschouwing Newcastle United - AFC Bournemouth (1-1) || Premier League 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Newcastle United het zaterdag 17 september 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen AFC Bournemouth. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - AFC Bournemouth live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - AFC Bournemouth (1-1)

De Premier League 2022/2023 wedstrijd tussen Newcastle United en AFC Bournemouth geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 62e minuut door P. Billing, waarmee AFC Bournemouth met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van A. Isak in de 67e minuut zorgde er even later voor dat Newcastle United weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Newcastle United - AFC Bournemouth 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - AFC Bournemouth teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor R. Christie AFC Bournemouth
48' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor M. Tavernier AFC Bournemouth
62' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt P. Billing met assist van J. Zemura AFC Bournemouth 0-1
67' Penalty Newcastle United Penalty A. Isak Newcastle United 1-1
69' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Joelinton Newcastle United
71' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor R. Fraser Newcastle United
72' Wissel Newcastle United Wissel S. Longstaff voor B. Guimaraes Newcastle United
80' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Anthony voor M. Tavernier AFC Bournemouth
87' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Stacey voor R. Christie AFC Bournemouth
89' Wissel Newcastle United Wissel C. Wood voor M. Almiron Newcastle United
93' Wissel AFC Bournemouth Wissel J. Stephens voor P. Billing AFC Bournemouth
93' Wissel AFC Bournemouth Wissel K. Moore voor D. Solanke AFC Bournemouth
97' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor D. Burn Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - AFC Bournemouth
Opstellingen Newcastle United - AFC Bournemouth
De opstellingen van Newcastle United en AFC Bournemouth zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AFC Bournemouth zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Newcastle United - AFC Bournemouth

Newcastle United en AFC Bournemouth treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en AFC Bournemouth in de Premier League vond plaats op 1 juli 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Newcastle United. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Newcastle United favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl AFC Bournemouth slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 4
Winst AFC Bournemouth 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 11e positie staat, terwijl we AFC Bournemouth terugvinden op de 14e plaats.