Nabeschouwing Newcastle United - Manchester City (3-3) || Premier League 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 17:30 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Newcastle United het zondag 21 augustus 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Manchester City (3-3)

De Premier League 2022/2023 wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester City geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Manchester City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van I. Gundogan. Newcastle United kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Almiron, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut zette C. Wilson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Newcastle United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 54 minuten werd de voorsprong voor Newcastle United vergroot nadat K. Trippier de 3-1 wist te scoren. In de 60e minuut kwam Manchester City weer dichterbij, nadat E. Haaland de stand terug wist te brengen naar 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Manchester City. In de 64e minuut was het B. Silva die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jarred Gillett en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Newcastle United - Manchester City 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Manchester City Doelpunt I. Gundogan met assist van B. Silva Manchester City 0-1
8' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor B. Guimaraes Newcastle United
18' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. Cancelo Manchester City
21' Wissel Manchester City Wissel R. Dias voor N. Ake Manchester City
28' Doelpunt Newcastle United Doelpunt M. Almiron met assist van A. Saint-Maximin Newcastle United 1-1
34' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor F. Schar Newcastle United
39' Doelpunt Newcastle United Doelpunt C. Wilson met assist van A. Saint-Maximin Newcastle United 2-1
52' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. Stones Manchester City
54' Doelpunt Newcastle United Doelpunt K. Trippier Newcastle United 3-1
60' Doelpunt Manchester City Doelpunt E. Haaland met assist van Rodri Manchester City 3-2
64' Doelpunt Manchester City Doelpunt B. Silva met assist van K. De Bruyne Manchester City 3-3
69' Wissel Newcastle United Wissel C. Wood voor C. Wilson Newcastle United
70' Wissel Newcastle United Wissel S. Longstaff voor J. Willock Newcastle United
76' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor K. Trippier Newcastle United
83' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor M. Almiron Newcastle United
92' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Joelinton Newcastle United
95' Wissel Newcastle United Wissel E. Krafth voor D. Burn Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Manchester City
Opstellingen Newcastle United - Manchester City
De opstellingen van Newcastle United en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.