Nabeschouwing Southampton - Newcastle United (1-4) || Premier League 2022/2023

Zondag 6 november 2022 - 15:00 uur

In de Premier League 2022/2023 neemt Southampton het zondag 6 november 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Newcastle United (1-4)

Het Premier League duel tussen Southampton en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 1-4 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door M. Almiron, waarmee Newcastle United met 0-1 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Wood op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van Newcastle United, waarmee J. Willock zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 89 minuten deed R. Perraud iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Southampton werd verkleind tot 1-3. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 91e minuut wist B. Guimaraes namens Newcastle United de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stuart Attwell bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Newcastle United.

LIVE Southampton - Newcastle United 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Wissel Southampton Wissel R. Lavia voor J. Larios Southampton
35' Doelpunt Newcastle United Doelpunt M. Almiron Newcastle United 0-1
46' Wissel Newcastle United Wissel C. Wood voor C. Wilson Newcastle United
58' Doelpunt Newcastle United Doelpunt C. Wood met assist van J. Murphy Newcastle United 0-2
62' Doelpunt Newcastle United Doelpunt J. Willock met assist van K. Trippier Newcastle United 0-3
64' Wissel Newcastle United Wissel J. Shelvey voor J. Murphy Newcastle United
64' Wissel Southampton Wissel A. Armstrong voor C. Adams Southampton
64' Wissel Southampton Wissel J. Aribo voor S. Armstrong Southampton
64' Wissel Southampton Wissel S. Edozie voor T. Walcott Southampton
72' Wissel Southampton Wissel D. Caleta-Car voor A. Bella-Kotchap Southampton
73' Wissel Newcastle United Wissel A. Saint-Maximin voor J. Willock Newcastle United
75' Gele kaart Southampton Gele kaart voor R. Lavia Southampton
80' Wissel Newcastle United Wissel J. Manquillo voor K. Trippier Newcastle United
81' Wissel Newcastle United Wissel E. Anderson voor M. Almiron Newcastle United
89' Doelpunt Southampton Doelpunt R. Perraud met assist van M. Salisu Southampton 1-3
91' Doelpunt Newcastle United Doelpunt B. Guimaraes met assist van A. Saint-Maximin Newcastle United 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Newcastle United
Opstellingen Southampton - Newcastle United
De opstellingen van Southampton en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.