Nabeschouwing Chaves - Porto (0-3) || Primeira Liga 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Chaves het zaterdag 4 mei 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal Eng. Manuel Branco Teixeira in Chaves.

Via de Chaves - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chaves - Porto (0-3)

Het Primeira Liga duel tussen Chaves en Porto is onder leiding van scheidsrechter José Armando Torres Bessa geëindigd in een 0-3 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 28e minuut dacht Porto op voorsprong te komen via een doelpunt van Júnior Pius. Helaas voor Porto werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 45e minuut kreeg João Mendes van Chaves voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Chaves de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Sandro Cruz dacht na 46 minuten te scoren voor Porto, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 79e minuut scoorde Porto via Stephen Eustaquio , maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter José Armando Torres Bessa niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-3 eindstand.

LIVE Chaves - Porto 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chaves - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Dário Essugo Chaves
27' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Francisco Conceição Chaves 0-1
28' Doelpunt Porto Doelpunt Júnior Pius Porto
45' Tweede gele kaart Chaves Tweede gele kaart voor João Mendes Chaves
49' VAR: Afgekeurd doelpunt Júnior Pius Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Júnior Pius Porto
46' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Evanilson Mehdi Taremi Chaves 0-2
46' Doelpunt Porto Doelpunt Sandro Cruz met assist van H. Sylla Porto
60' Wissel Chaves Wissel João Correia voor Chaves
65' Gele kaart Porto Gele kaart voor Romário Baró Martim Fernandes Porto
69' Wissel Porto Wissel Guima voor Rúben Ribeiro Porto
69' Wissel Chaves Wissel Jô voor Héctor Hernández Chaves
73' Wissel Chaves Wissel Mehdi Taremi voor Chaves 0-3
79' Penalty Porto Penalty Stephen Eustaquio  Nico González Porto
79' Wissel Porto Wissel D. Namaso voor Evanilson Porto
81' Wissel Porto Wissel Benny voor K. Nwakali Porto
83' Wissel Chaves Wissel Gonçalo Borges voor Mehdi Taremi Chaves
83' Wissel Porto Wissel Gonçalo Sousa voor Francisco Conceição Porto
88' Wissel Porto Wissel Martim Fernandes voor Porto
88' Gele kaart Porto Gele kaart voor Stephen Eustaquio  Porto
89' Wissel Chaves Wissel Cafú Phete voor Hélder Morim Chaves
Video hoogtepunten en samenvatting Chaves - Porto
Opstellingen Chaves - Porto
De opstellingen van Chaves en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chaves gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Porto zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chaves - Porto

Chaves en Porto treffen elkaar in de 32e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Armando Torres Bessa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chaves en Porto in de Primeira Liga vond plaats op 29 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 9 keer wist de ploeg van Chaves te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Chaves. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Chaves 0
Winst Porto 9
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chaves op een 17e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 3e plaats.