Nabeschouwing Sporting Braga - Boavista (1-1) || Primeira Liga 2017/2018

Vrijdag 4 mei 2018 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2017/2018 neemt Sporting Braga het vrijdag 4 mei 2018 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Boavista. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Braga in Braga.

Via de Sporting Braga - Boavista live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Braga - Boavista (1-1)

De Primeira Liga 2017/2018 wedstrijd tussen Sporting Braga en Boavista geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Y. Njie, waarmee Boavista met 0-1 de leiding nam. In de 68e minuut moest Y. Njie van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Bruno Alexandre da Silva Esteves een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Boavista verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte D. Sousa namens Sporting Braga in de 72e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Sporting Braga kreeg een penalty toegewezen in de 95e minuut, die werd genomen door D. Sousa. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Sporting Braga - Boavista 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Braga - Boavista teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Doelpunt Boavista Doelpunt Y. Njie met assist van F. Espinho Boavista 0-1
63' Wissel Sporting Braga Wissel F. Martins voor R. Horta Sporting Braga
67' Wissel Sporting Braga Wissel Danilo voor G. Marcelinho Sporting Braga
67' Wissel Sporting Braga Wissel Xadas voor A. Horta Sporting Braga
68' Rode kaart Boavista Rode kaart voor Y. Njie Boavista
70' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor R. Silva Sporting Braga
72' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt D. Sousa met assist van Jefferson Sporting Braga 1-1
78' Wissel Boavista Wissel Kuca voor F. Espinho Boavista
83' Wissel Boavista Wissel Mateus voor Rochinha Boavista
88' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Mateus Boavista
93' Gele kaart Boavista Gele kaart voor R. Branco Boavista
95' Penalty gemist Sporting Braga Penalty gemist D. Sousa Sporting Braga
97' Wissel Boavista Wissel N. Henrique voor R. Santos Boavista
98' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Talocha Boavista
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Braga - Boavista
Opstellingen Sporting Braga - Boavista

Voorbeschouwing Sporting Braga - Boavista

Sporting Braga en Boavista treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bruno Alexandre da Silva Esteves en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Braga en Boavista in de Primeira Liga vond plaats op 3 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting Braga. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Sporting Braga favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Boavista slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting Braga 6
Winst Boavista 1
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Braga op een 4e positie staat, terwijl we Boavista terugvinden op de 7e plaats.