Nabeschouwing Anderlecht - AS Eupen (6-1) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zondag 23 februari 2020 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Anderlecht het zondag 23 februari 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen AS Eupen. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - AS Eupen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - AS Eupen (6-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en AS Eupen is geëindigd in een 6-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door M. Murillo, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. In de 16e minuut moest Jordi Amat van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest AS Eupen verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Anderlecht vervolgens op 2-0. Het was M. Vlap die vanaf 11 meter wist te scoren in de 17e minuut.

In de 25e minuut volgde een derde treffer van Anderlecht, waarmee M. Pjaca zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Anderlecht geen gas terug, waardoor in de 35e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van V. Kompany. De vijfde treffer van Anderlecht viel in de 52e minuut en kwam op naam te staan van F. Amuzu. Even later viel in de 78e minuut opnieuw een doelpunt. Het was J. Bolingi van AS Eupen die de score op 5-1 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Z. Bakkali van Anderlecht die daarmee in de 91e minuut de eindstand bepaalde: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - AS Eupen 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - AS Eupen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Murillo met assist van F. Amuzu Anderlecht 1-0
16' Rode kaart AS Eupen Rode kaart voor Jordi Amat AS Eupen
17' Penalty Anderlecht Penalty M. Vlap Anderlecht 2-0
20' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor A. Beck AS Eupen
25' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Pjaca met assist van M. Vlap Anderlecht 3-0
35' Doelpunt Anderlecht Doelpunt V. Kompany met assist van P. Žulj Anderlecht 4-0
50' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor J. Cools AS Eupen
52' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Amuzu met assist van M. Murillo Anderlecht 5-0
66' Wissel Anderlecht Wissel Z. Bakkali voor M. Pjaca Anderlecht
66' Wissel AS Eupen Wissel N. Schouterden voor A. Beck AS Eupen
76' Wissel Anderlecht Wissel M. Kana voor V. Kompany Anderlecht
77' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Sardella Anderlecht
77' Wissel AS Eupen Wissel K. Jocelyn voor S. Prevljak AS Eupen
78' Doelpunt AS Eupen Doelpunt J. Bolingi met assist van D. Miličević AS Eupen 5-1
78' Wissel AS Eupen Wissel S. Ezatolahi voor J. Cools AS Eupen
79' Wissel Anderlecht Wissel E. Kayembe voor P. Žulj Anderlecht
91' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Z. Bakkali met assist van F. Amuzu Anderlecht 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - AS Eupen
Opstellingen Anderlecht - AS Eupen
De opstellingen van Anderlecht en AS Eupen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AS Eupen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.