Nabeschouwing Genk - Waasland-Beveren (4-1) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 14 december 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Genk het zaterdag 14 december 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Waasland-Beveren (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Waasland-Beveren is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 4-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door T. Bongonda, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Genk vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Onuachu op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut volgde een derde treffer van Genk, waarmee J. Lucumi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Genk geen gas terug, waardoor in de 70e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Berge. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 88e minuut wist A. Vukotic namens Waasland-Beveren de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Erik Lambrechts bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - Waasland-Beveren 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Genk Doelpunt T. Bongonda Genk 1-0
26' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van T. Bongonda Genk 2-0
35' Doelpunt Genk Doelpunt J. Lucumi met assist van S. Dewaest Genk 3-0
36' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor D. Foulon Waasland-Beveren
56' Wissel Waasland-Beveren Wissel M. Verreth voor Y. Kobayashi Waasland-Beveren
65' Wissel Waasland-Beveren Wissel T. Agyepong voor S. Milosevic Waasland-Beveren
69' Wissel Genk Wissel I. Hagi voor J. Paintsil Genk
70' Doelpunt Genk Doelpunt S. Berge Genk 4-0
76' Wissel Genk Wissel M. Samata voor T. Bongonda Genk
84' Wissel Genk Wissel D. Wouters voor P. Onuachu Genk
84' Wissel Waasland-Beveren Wissel D. Jubitana voor A. Tshibola Waasland-Beveren
87' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Lucumi Genk
88' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt A. Vukotic Waasland-Beveren 4-1
92' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor A. Koita Waasland-Beveren
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Waasland-Beveren
Opstellingen Genk - Waasland-Beveren

Voorbeschouwing Genk - Waasland-Beveren

Genk en Waasland-Beveren treffen elkaar in de 19e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League vond plaats op 17 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Waasland-Beveren slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 10
Winst Waasland-Beveren 1
Gelijkspel 6
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 9e positie staat, terwijl we Waasland-Beveren terugvinden op de 15e plaats.