Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Kortrijk (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 13 augustus 2022 - 20:45 uur



In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Union Saint-Gilloise het zaterdag 13 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Joseph Mariën in Brussels.

Via de Union Saint-Gilloise - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Kortrijk (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Union Saint-Gilloise en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut geëindigd in een 2-1 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 9 minuten. T. Teuma maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Union Saint-Gilloise vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Union Saint-Gilloise vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Teuma op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut wist Kortrijk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Selemani. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Kortrijk kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alexandre Boucaut, waardoor Union Saint-Gilloise dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Union Saint-Gilloise - Kortrijk
Goals
2
1
Balbezit
58%
42%
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
17
6
Schoten op doel
9
3
Aanvallen
152
88
Gevaarlijke aanvallen
73
20
Passes
510
367
Overtredingen
22
11
Buitenspel
0
1
Corners
5
1
Wissels
4
8
LIVE Union Saint-Gilloise - Kortrijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Saint-Gilloise - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor H. Keita Kortrijk
9' Penalty Union Saint-Gilloise Penalty T. Teuma Union Saint-Gilloise 1-0
25' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor S. Sissoko Kortrijk
27' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
46' Wissel Kortrijk Wissel K. Vandendriessche voor N. Mehssatou Kortrijk
46' Wissel Kortrijk Wissel P. Gueye voor S. Sissoko Kortrijk
46' Wissel Kortrijk Wissel M. Bruno voor H. Keita Kortrijk
58' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt T. Teuma met assist van L. Lapoussin Union Saint-Gilloise 2-0
63' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Selemani Kortrijk 2-1
68' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel S. Adingra voor V. Boniface Union Saint-Gilloise
69' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel C. Puertas voor J. Lazare Amani Union Saint-Gilloise
77' Wissel Kortrijk Wissel D. Henen voor D. Mbayo Kortrijk
82' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel O. El Azzouzi voor S. Lynen Union Saint-Gilloise
84' Wissel Kortrijk Wissel Y. Challouk voor D. Dessoleil Kortrijk
89' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel R. Sykes voor S. Van Der Heyden Union Saint-Gilloise
Video hoogtepunten en samenvatting Union Saint-Gilloise - Kortrijk
Opstellingen Union Saint-Gilloise - Kortrijk
De opstellingen van Union Saint-Gilloise en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Saint-Gilloise gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Karel Geraerts
Wissels Union Saint-Gilloise
# Speler Pos.
21 Lucas Pirard K
85 Arnaud Dony V
26 Ross Sykes V
19 Guillaume François V
6 Oussama El Azzouzi M
23 Cameron Puertas M
11 Simon Adingra A
Formatie 3-4-3
Coach Karim Belhocine
Voorbeschouwing Union Saint-Gilloise - Kortrijk

Union Saint-Gilloise en Kortrijk treffen elkaar in de 4e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alexandre Boucaut en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Union Saint-Gilloise en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Union Saint-Gilloise. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Union Saint-Gilloise favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Union Saint-Gilloise 2
Winst Kortrijk 0
Gelijkspel 0
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Saint-Gilloise op een 14e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Union Saint-Gilloise - Kortrijk Opstelling Union Saint-Gilloise Opstelling Kortrijk Live Union Saint-Gilloise - Kortrijk Live Union Saint-Gilloise - Kortrijk kijken Union Saint-Gilloise - Kortrijk kijken Live Union Saint-Gilloise - Kortrijk stream Union Saint-Gilloise - Kortrijk Fox Sports Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Kortrijk Uitslag Union Saint-Gilloise - Kortrijk Statistieken Union Saint-Gilloise - Kortrijk Jupiler Pro League 2022/2023 Union Saint-Gilloise - Kortrijk wedden Union Saint-Gilloise - Kortrijk gokken Union Saint-Gilloise - Kortrijk Unibet