Nabeschouwing Kilmarnock - Motherwell (3-1) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 29 september 2018 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Kilmarnock het zaterdag 29 september 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Rugby Park in Kilmarnock.

Via de Kilmarnock - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kilmarnock - Motherwell (3-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Kilmarnock en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Kilmarnock. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door C. Main, waarmee Motherwell met 0-1 de leiding nam. Motherwell kreeg via C. Main in de 23e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Don Robertson de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de openingsgoal kwam Kilmarnock in de 39e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van C. Burke.

In de 43e minuut was het Kilmarnock dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van G. Stewart. In de 59e minuut werd de stand op 3-1 gezet na een benutte penalty van Kilmarnock speler E. Brophy.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Kilmarnock.

LIVE Kilmarnock - Motherwell 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kilmarnock - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Motherwell Doelpunt C. Main met assist van R. Bowman Motherwell 0-1
23' Penalty gemist Motherwell Penalty gemist C. Main Motherwell
39' Doelpunt Kilmarnock Doelpunt C. Burke Kilmarnock 1-1
43' Doelpunt Kilmarnock Doelpunt G. Stewart met assist van E. Brophy Kilmarnock 2-1
54' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor G. Bigirimana Motherwell
59' Penalty Kilmarnock Penalty E. Brophy Kilmarnock 3-1
63' Wissel Motherwell Wissel D. Johnson voor R. Tait Motherwell
63' Wissel Motherwell Wissel D. Turnbull voor G. Bigirimana Motherwell
69' Wissel Kilmarnock Wissel G. Dicker voor C. Burke Kilmarnock
74' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor G. Dicker Kilmarnock
78' Wissel Kilmarnock Wissel B. Enobakhare voor J. Jones Kilmarnock
83' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor L. Grimshaw Motherwell
84' Wissel Motherwell Wissel C. Sammon voor L. Donnelly Motherwell
90' Wissel Kilmarnock Wissel M. Ndjoli voor E. Brophy Kilmarnock
93' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor D. Johnson Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Kilmarnock - Motherwell
Opstellingen Kilmarnock - Motherwell

Voorbeschouwing Kilmarnock - Motherwell

Kilmarnock en Motherwell treffen elkaar in de 7e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Don Robertson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kilmarnock en Motherwell in de Schotse Premiership vond plaats op 17 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kilmarnock. Op basis van de afgelopen 40 duels tussen beide teams is Motherwell favoriet. 19 keer wist de ploeg van Kilmarnock te winnen, tegenover 15 winstpartijen voor Kilmarnock. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kilmarnock 15
Winst Motherwell 19
Gelijkspel 6
Totaal 40

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kilmarnock op een 5e positie staat, terwijl we Motherwell terugvinden op de 10e plaats.