Nabeschouwing Rangers - Celtic (4-1) || Schotse Premiership 2020/2021

Zondag 2 mei 2021 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2020/2021 neemt Rangers het zondag 2 mei 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Celtic (4-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Rangers en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 4-1 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door K. Roofe, waarmee Rangers met 1-0 de leiding nam. In de 26e minuut kreeg C. McGregor van Celtic voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Celtic de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Na de openingsgoal kwam Celtic in de 30e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van O. Edouard.

In de 33e minuut was het Rangers dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Morelos. Na 57 minuten werd de voorsprong voor Rangers vergroot nadat K. Roofe de 3-1 wist te scoren. In de 92e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het J. Defoe die namens Rangers het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nick Walsh bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Rangers.

LIVE Rangers - Celtic 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Rangers Gele kaart voor J. Simpson Rangers
24' Gele kaart Celtic Gele kaart voor C. McGregor Celtic
26' Doelpunt Rangers Doelpunt K. Roofe met assist van R. Kent Rangers 1-0
26' Tweede gele kaart Celtic Tweede gele kaart voor C. McGregor Celtic
30' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Edouard met assist van K. Ajer Celtic 1-1
33' Doelpunt Rangers Doelpunt A. Morelos Rangers 2-1
57' Doelpunt Rangers Doelpunt K. Roofe met assist van B. Barisic Rangers 3-1
60' Wissel Celtic Wissel I. Soro voor S. Brown Celtic
60' Wissel Celtic Wissel R. Christie voor J. Forrest Celtic
63' Gele kaart Celtic Gele kaart voor M. Elyounoussi Celtic
75' Wissel Celtic Wissel M. Johnston voor O. Edouard Celtic
79' Wissel Rangers Wissel S. Wright voor B. Barisic Rangers
84' Wissel Rangers Wissel I. Hagi voor A. Morelos Rangers
86' Wissel Rangers Wissel J. Defoe voor K. Roofe Rangers
92' Doelpunt Rangers Doelpunt J. Defoe met assist van I. Hagi Rangers 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Celtic
Opstellingen Rangers - Celtic
De opstellingen van Rangers en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.