Nabeschouwing Kilmarnock - Celtic (0-5) || Schotse Premiership 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Kilmarnock het zondag 14 augustus 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Rugby Park in Kilmarnock.

Via de Kilmarnock - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kilmarnock - Celtic (0-5)

Het Schotse Premiership duel tussen Kilmarnock en Celtic is onder leiding van scheidsrechter David Dickinson geëindigd in een 0-5 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door K. Furuhashi, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jota op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee M. Jenz zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Celtic geen gas terug, waardoor in de 76e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van C. Starfelt. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Celtic. Deze werd gescoord door G. Giakoumakis in de 82e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Dickinson en eindigde de wedstrijd dus met een 0-5 stand in het voordeel van Celtic.

LIVE Kilmarnock - Celtic 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kilmarnock - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van D. Maeda Celtic 0-1
21' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor R. McKenzie Kilmarnock
35' Doelpunt Celtic Doelpunt Jota met assist van D. Maeda Celtic 0-2
40' Wissel Kilmarnock Wissel C. Waters voor J. Dorsett Kilmarnock
42' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor L. Donnelly Kilmarnock
46' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Jenz Celtic 0-3
55' Wissel Celtic Wissel C. Starfelt voor M. Jenz Celtic
60' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor K. Lafferty Kilmarnock
61' Gele kaart Celtic Gele kaart voor D. Maeda Celtic
62' Wissel Kilmarnock Wissel D. Armstrong voor F. Murray Kilmarnock
66' Wissel Celtic Wissel L. Abada voor D. Maeda Celtic
66' Wissel Celtic Wissel A. Mooy voor D. Turnbull Celtic
66' Wissel Celtic Wissel G. Giakoumakis voor K. Furuhashi Celtic
76' Doelpunt Celtic Doelpunt C. Starfelt Celtic 0-4
78' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor D. Armstrong Kilmarnock
79' Wissel Kilmarnock Wissel I. Cameron voor K. Lafferty Kilmarnock
79' Wissel Kilmarnock Wissel L. Polworth voor L. Donnelly Kilmarnock
80' Wissel Kilmarnock Wissel B. Lyons voor A. Power Kilmarnock
80' Wissel Celtic Wissel J. Forrest voor Jota Celtic
82' Doelpunt Celtic Doelpunt G. Giakoumakis Celtic 0-5
85' Gele kaart Celtic Gele kaart voor C. McGregor Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Kilmarnock - Celtic
Opstellingen Kilmarnock - Celtic
De opstellingen van Kilmarnock en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kilmarnock gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.