Nabeschouwing Roma - Juventus (3-1) || Serie A 2016/2017

Zondag 14 mei 2017 - 20:45 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Roma het zondag 14 mei 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Juventus (3-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Luca Banti geëindigd in een 3-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 21e minuut dacht Juventus op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Lemina. Helaas voor Juventus werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 25e minuut was het Roma dat via D. De Rossi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Luca Banti. S. El Shaarawy dacht na 56 minuten te scoren voor Roma, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 65e minuut scoorde Roma via R. Nainggolan, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Luca Banti niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-1 eindstand.

LIVE Roma - Juventus 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Lemina met assist van G. Higuaín Juventus
25' Doelpunt Roma Doelpunt D. De Rossi Roma
46' Gele kaart Roma Gele kaart voor F. Fazio Roma
50' Gele kaart Roma Gele kaart voor D. De Rossi Roma
56' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy met assist van R. Nainggolan Roma
60' Gele kaart Roma Gele kaart voor L. Paredes Roma
64' Wissel Juventus Wissel Dani Alves voor S. Lichtsteiner Juventus
65' Doelpunt Roma Doelpunt R. Nainggolan met assist van Mohamed Salah Roma
69' Wissel Juventus Wissel P. Dybala voor S. Sturaro Juventus
70' Wissel Roma Wissel C. Grenier voor D. Perotti Roma
77' Wissel Juventus Wissel C. Marchisio voor J. Cuadrado Juventus
78' Wissel Roma Wissel Juan Jesus voor R. Nainggolan Roma
89' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Benatia Juventus
92' Gele kaart Juventus Gele kaart voor G. Higuaín Juventus
93' Wissel Roma Wissel F. Totti voor Mohamed Salah Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Juventus
Opstellingen Roma - Juventus
De opstellingen van Roma en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Juventus

Roma en Juventus treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Banti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Juventus in de Serie A vond plaats op 17 december 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 13 keer wist de ploeg van Roma te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Roma. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.