Nabeschouwing Milan - Napoli (1-2) || Serie A 2022/2023

Zondag 18 september 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Milan het zondag 18 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Napoli (1-2)

Het Serie A duel tussen Milan en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 1-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 55 minuten. M. Politano maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Napoli vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Milan kwam in de 69e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van O. Giroud, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 78e minuut zette G. Simeone zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Napoli dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Milan - Napoli 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Kjaer Milan
45' Gele kaart Milan Gele kaart voor D. Calabria Milan
46' Wissel Milan Wissel P. Kalulu voor S. Kjaer Milan
46' Wissel Milan Wissel S. Dest voor D. Calabria Milan
53' Gele kaart Milan Gele kaart voor R. Krunic Milan
55' Penalty Napoli Penalty M. Politano Napoli 0-1
63' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Rrahmani Napoli
66' Wissel Milan Wissel B. Diaz voor R. Krunic Milan
66' Wissel Milan Wissel J. Messias voor A. Saelemaekers Milan
66' Wissel Napoli Wissel G. Simeone voor G. Raspadori Napoli
66' Wissel Napoli Wissel A. Zerbin voor M. Politano Napoli
69' Doelpunt Milan Doelpunt O. Giroud met assist van T. Hernandez Milan 1-1
70' Gele kaart Napoli Gele kaart voor G. Simeone Napoli
74' Gele kaart Milan Gele kaart voor F. Tomori Milan
78' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Simeone met assist van M. Rui Napoli 1-2
82' Wissel Milan Wissel Y. Adli voor C. De Ketelaere Milan
87' Wissel Napoli Wissel T. Ndombele voor K. Kvaratskhelia Napoli
87' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor P. Zielinski Napoli
87' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Zerbin Napoli
91' Wissel Napoli Wissel M. Olivera voor M. Rui Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Napoli
Opstellingen Milan - Napoli
De opstellingen van Milan en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Napoli

Milan en Napoli treffen elkaar in de 7e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Napoli in de Serie A vond plaats op 6 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 12 keer wist de ploeg van Milan te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Milan. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Milan 7
Winst Napoli 12
Gelijkspel 11
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 5e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 3e plaats.