Nabeschouwing Austria Wien - Wattens (2-1) || Tipico Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 13 augustus 2022 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2022/2023 neemt Austria Wien het zaterdag 13 augustus 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Wattens. De wedstrijd wordt gespeeld in Generali Arena in Wien.

Via de Austria Wien - Wattens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Austria Wien - Wattens (2-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Austria Wien en Wattens is onder leiding van scheidsrechter Alan Kijas geëindigd in een 2-1 overwinning voor Austria Wien. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door H. Tabakovic, waarmee Austria Wien met 1-0 de leiding nam. In de 33e minuut moest L. Galvao van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Alan Kijas een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Austria Wien verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Austria Wien via een goal van D. Fitz in de 49e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 58e minuut was het WSG Tirol dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van T. Prica, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alan Kijas, waardoor Austria Wien dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Austria Wien - Wattens 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Austria Wien - Wattens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Austria Wien Doelpunt H. Tabakovic met assist van D. Fitz Austria Wien 1-0
33' Rode kaart Austria Wien Rode kaart voor L. Galvao Austria Wien
35' Wissel Austria Wien Wissel B. Koumetio voor H. Tabakovic Austria Wien
49' Doelpunt Austria Wien Doelpunt D. Fitz met assist van M. Braunoder Austria Wien 2-0
55' Wissel WSG Tirol Wissel A. Ranacher voor D. Stumberger WSG Tirol
58' Doelpunt WSG Tirol Doelpunt T. Prica met assist van L. Sulzbacher WSG Tirol 2-1
63' Wissel Austria Wien Wissel A. Jukic voor F. Wustinger Austria Wien
63' Wissel Austria Wien Wissel C. Keles voor D. Fitz Austria Wien
77' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor V. Muller WSG Tirol
80' Wissel WSG Tirol Wissel D. Tomic voor Z. Rogelj WSG Tirol
80' Wissel WSG Tirol Wissel J. Naschberger voor V. Muller WSG Tirol
83' Wissel Austria Wien Wissel M. Djuricin voor M. Huskovic Austria Wien
85' Wissel WSG Tirol Wissel J. Forst voor S. Ogrinec WSG Tirol
Video hoogtepunten en samenvatting Austria Wien - Wattens
Opstellingen Austria Wien - Wattens
De opstellingen van Austria Wien en Wattens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Austria Wien gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Wattens zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.