Nabeschouwing Rapid Wien - Austria Klagenfurt (2-3) || Tipico Bundesliga 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2023/2024 neemt Rapid Wien het zondag 22 oktober 2023 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Austria Klagenfurt. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadion in Wien.

Via de Rapid Wien - Austria Klagenfurt live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rapid Wien - Austria Klagenfurt (2-3)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Rapid Wien en Austria Klagenfurt is onder leiding van scheidsrechter Sebastian Gishamer geëindigd in een 2-3 overwinning voor Austria Klagenfurt. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Guido Burgstaller, waarmee Rapid Vienna met 1-0 de leiding nam. Austria Klagenfurt kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Sinan Karweina, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 65e minuut zette Sinan Karweina zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Austria Klagenfurt de leiding in de wedstrijd nam.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor Austria Klagenfurt vergroot nadat Aaron Sky Schwarz de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Rapid Vienna dat in de 92e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Leopold Querfeld de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sebastian Gishamer bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Austria Klagenfurt.

LIVE Rapid Wien - Austria Klagenfurt 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rapid Wien - Austria Klagenfurt teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt Guido Burgstaller met assist van Nicolas-Gerrit Kühn Rapid Vienna 1-0
37' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Marco Grüll Rapid Vienna
46' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor Jonas Arweiler Austria Klagenfurt
60' Doelpunt Austria Klagenfurt Doelpunt Sinan Karweina met assist van Jonas Arweiler Austria Klagenfurt 1-1
61' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Florian Jaritz voor Jonas Arweiler Austria Klagenfurt
61' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Aaron Sky Schwarz voor Solomon Bonnah Austria Klagenfurt
65' Doelpunt Austria Klagenfurt Doelpunt Sinan Karweina met assist van Christopher Wernitznig Austria Klagenfurt 1-2
67' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor Nicolas Wimmer Austria Klagenfurt
70' Wissel Rapid Vienna Wissel Lukas Grgić voor Roman Kerschbaum Rapid Vienna
70' Wissel Rapid Vienna Wissel Ante Bajić voor Marco Grüll Rapid Vienna
74' Doelpunt Austria Klagenfurt Doelpunt Aaron Sky Schwarz met assist van Sinan Karweina Austria Klagenfurt 1-3
83' Wissel Rapid Vienna Wissel Fally Mayulu voor Guido Burgstaller Rapid Vienna
83' Wissel Rapid Vienna Wissel Moritz Oswald voor Nikolas Sattlberger Rapid Vienna
86' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Maximilian Hofmann Rapid Vienna
91' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Nikola Đorić voor Kosmas Gezos Austria Klagenfurt
92' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt Leopold Querfeld met assist van Lukas Grgić Rapid Vienna 2-3
90' Leopold Querfeld Rapid Vienna
Video hoogtepunten en samenvatting Rapid Wien - Austria Klagenfurt
Opstellingen Rapid Wien - Austria Klagenfurt
De opstellingen van Rapid Wien en Austria Klagenfurt zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rapid Wien gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Austria Klagenfurt zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.