Nabeschouwing Rapid Wien - Salzburg (0-1) || Tipico Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 14:30 uur

In de Tipico Bundesliga 2023/2024 neemt Rapid Wien het zaterdag 9 december 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadion in Wien.

Via de Rapid Wien - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rapid Wien - Salzburg (0-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Rapid Wien en Salzburg is onder leiding van scheidsrechter Walter Altmann geëindigd in een 0-1 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Kamil Piatkowski, waarmee Salzburg met 0-1 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Salzburg.

LIVE Rapid Wien - Salzburg 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rapid Wien - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Salzburg Doelpunt Kamil Piatkowski met assist van Luka Sucic Salzburg 0-1
34' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Samson Baidoo Salzburg
35' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Robert Klauß Rapid Vienna
46' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Nikolas Sattlberger Rapid Vienna
46' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Nicolás Capaldo  Salzburg
46' Wissel Rapid Vienna Wissel Roman Kerschbaum voor Nikolas Sattlberger Rapid Vienna
49' Wissel Salzburg Wissel Mads Bidstrup voor Nicolás Capaldo  Salzburg
50' Wissel Salzburg Wissel Dorgeles Nene voor Karim Konaté Salzburg
58' Wissel Rapid Vienna Wissel T. Gale voor Nicolas-Gerrit Kühn Rapid Vienna
70' VAR: Afgekeurd doelpunt Guido Burgstaller Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Guido Burgstaller Rapid Vienna
75' Wissel Salzburg Wissel Sekou Koita  voor Roko Simic Salzburg
75' Wissel Salzburg Wissel Fernando  voor Oscar Gloukh Salzburg
80' Wissel Rapid Vienna Wissel Dennis Kaygin voor Matthias Seidl Rapid Vienna
82' Wissel Salzburg Wissel Andreas Ulmer voor Daouda Guindo  Salzburg
88' Wissel Rapid Vienna Wissel Fally Mayulu voor Michael Sollbauer Rapid Vienna
97' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Alexander Schlager Salzburg
99' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Sekou Koita  Salzburg
92' VAR: Afgekeurd doelpunt Fernando  Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Fernando  Salzburg
101' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor Lukas Grgić Rapid Vienna
Video hoogtepunten en samenvatting Rapid Wien - Salzburg
Opstellingen Rapid Wien - Salzburg
De opstellingen van Rapid Wien en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rapid Wien gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Salzburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.