Nabeschouwing Salzburg - Austria Klagenfurt (4-2) || Tipico Bundesliga 2023/2024

Zondag 21 april 2024 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2023/2024 neemt Salzburg het zondag 21 april 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Austria Klagenfurt. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Salzburg - Austria Klagenfurt live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Austria Klagenfurt (4-2)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Salzburg en Austria Klagenfurt is onder leiding van scheidsrechter Julian Weinberger geëindigd in een 4-2 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Salzburg kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Luka Sucic . Een benutte penalty van Andy Irving in de 31e minuut zorgde er even later voor dat Austria Klagenfurt weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 34e minuut zette Oscar Gloukh zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Salzburg de leiding in de wedstrijd nam.

Na 35 minuten werd de voorsprong voor Salzburg vergroot nadat Karim Konaté de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 44e minuut nadat Karim Konaté namens Salzburg de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 52e minuut en kwam op naam te staan van Austria Klagenfurt speler Max Besuschkow, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Julian Weinberger en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Salzburg.

LIVE Salzburg - Austria Klagenfurt 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Austria Klagenfurt teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Salzburg Doelpunt Luka Sucic  met assist van Roko Simic Salzburg 1-0
7' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Strahinja Pavlovic Salzburg
28' Rico Benatelli Austria Klagenfurt
31' Penalty Austria Klagenfurt Penalty Andy Irving Austria Klagenfurt 1-1
32' Wissel Salzburg Wissel Daouda Guindo voor Andreas Ulmer   Salzburg
34' Doelpunt Salzburg Doelpunt Oscar Gloukh Salzburg 2-1
35' Doelpunt Salzburg Doelpunt Karim Konaté met assist van Oscar Gloukh Salzburg 3-1
40' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor Roko Simic Salzburg
44' Doelpunt Salzburg Doelpunt Karim Konaté met assist van Strahinja Pavlovic Salzburg 4-1
46' Karim Konaté Salzburg
46' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Aaron Sky Schwarz voor Solomon Bonnah Austria Klagenfurt
52' Doelpunt Austria Klagenfurt Doelpunt Max Besuschkow met assist van Andy Irving Austria Klagenfurt 4-2
53' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Jannik Thomas Robatsch voor Rico Benatelli Austria Klagenfurt
64' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Jonas Arweiler voor Max Besuschkow Austria Klagenfurt
69' Wissel Salzburg Wissel L. Gourna-Douath voor Amankwah Forson Salzburg
69' Wissel Salzburg Wissel P. Ratkov voor Roko Simic Salzburg
71' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor Florian Jaritz Austria Klagenfurt
73' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Mark Jackson voor Kosmas Gezos Austria Klagenfurt
73' Wissel Austria Klagenfurt Wissel Sebastian Soto voor Florian Jaritz Austria Klagenfurt
74' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor M. Diambou Salzburg
83' Wissel Salzburg Wissel Dorgeles Nene  voor Karim Konaté Salzburg
83' Wissel Salzburg Wissel S. Koïta voor Oscar Gloukh Salzburg
85' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor Jonas Arweiler Austria Klagenfurt
94' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor Thorsten Mahrer Austria Klagenfurt
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Austria Klagenfurt
Opstellingen Salzburg - Austria Klagenfurt
De opstellingen van Salzburg en Austria Klagenfurt zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Austria Klagenfurt zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.