Nabeschouwing Borussia Dortmund - Schalke 04 (2-4) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 27 april 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 27 april 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Schalke 04. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Schalke 04 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Schalke 04 (2-4)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 2-4 overwinning voor Schalke 04. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door M. Götze, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van D. Caligiuri in de 18e minuut zorgde er even later voor dat Schalke 04 weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 28e minuut zette S. Sané zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Schalke 04 de leiding in de wedstrijd nam.

In de 60e minuut werd M. Reus van Borussia Dortmund met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Borussia Dortmund het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 62 minuten werd de voorsprong voor Schalke 04 vergroot nadat D. Caligiuri de 1-3 wist te scoren. In de 65e minuut werd opnieuw een speler van het veld gestuurd met een rode kaart. M. Wolf van Borussia Dortmund was degene die voortijdig naar de kleedkamer werd verwezen. Het lukte Borussia Dortmund na 84 minuten om de achterstand te verkleinen, nadat A. Witsel de 2-3 wist te scoren. Even later in de 86e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 2-4 gezet door B. Embolo van Schalke 04.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Zwayer bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Schalke 04.

LIVE Borussia Dortmund - Schalke 04 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Schalke 04 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Götze met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 1-0
18' Penalty Schalke 04 Penalty D. Caligiuri Schalke 04 1-1
28' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt S. Sané met assist van D. Caligiuri Schalke 04 1-2
34' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor D. Caligiuri Schalke 04
36' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor S. Serdar Schalke 04
48' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor B. Embolo Schalke 04
56' Wissel Borussia Dortmund Wissel Paco Alcácer voor T. Delaney Borussia Dortmund
60' Rode kaart Borussia Dortmund Rode kaart voor M. Reus Borussia Dortmund
62' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt D. Caligiuri Schalke 04 1-3
65' Rode kaart Borussia Dortmund Rode kaart voor M. Wolf Borussia Dortmund
67' Wissel Schalke 04 Wissel S. Rudy voor D. Caligiuri Schalke 04
72' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor W. McKennie Schalke 04
77' Wissel Schalke 04 Wissel J. Bruma voor W. McKennie Schalke 04
78' Wissel Borussia Dortmund Wissel C. Pulisic voor Raphaël Guerreiro Borussia Dortmund
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bruun Larsen voor M. Götze Borussia Dortmund
84' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt A. Witsel met assist van J. Bruun Larsen Borussia Dortmund 2-3
86' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt B. Embolo met assist van B. Oczipka Schalke 04 2-4
87' Wissel Schalke 04 Wissel R. Matondo voor B. Embolo Schalke 04
89' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor Omar Mascarell Schalke 04
89' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor S. Rudy Schalke 04
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Schalke 04
Opstellingen Borussia Dortmund - Schalke 04
De opstellingen van Borussia Dortmund en Schalke 04 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Schalke 04 zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.