Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen (3-0) || Bundesliga 2018/2019

Zondag 11 november 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Red Bull Leipzig het zondag 11 november 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen (3-0)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Martin Petersen geëindigd in een 3-0 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Y. Poulsen, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 68e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Klostermann op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Y. Poulsen van RB Leipzig die de 3-0 wist te maken in de 85e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Petersen, waardoor Red Bull Leipzig dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van D. Demme RB Leipzig 1-0
45' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Volland Bayer 04 Leverkusen
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Bailey voor T. Jedvaj Bayer 04 Leverkusen
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel D. Kohr voor C. Aránguiz Bayer 04 Leverkusen
68' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt L. Klostermann met assist van M. Sabitzer RB Leipzig 2-0
72' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor M. Weiser Bayer 04 Leverkusen
82' Wissel RB Leipzig Wissel K. Laimer voor T. Werner RB Leipzig
85' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen RB Leipzig 3-0
88' Wissel RB Leipzig Wissel J. Augustin voor M. Sabitzer RB Leipzig
89' Wissel RB Leipzig Wissel Bruma voor K. Kampl RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen
Opstellingen Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach
Formatie 3-4-2-1
Coach
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen

Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 11e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Petersen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 9 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Bayer Leverkusen slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 2
Winst Bayer Leverkusen 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 4e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 13e plaats.