Nabeschouwing Schalke 04 - Mainz 05 (1-0) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 29 september 2018 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Schalke 04 het zaterdag 29 september 2018 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Via de Schalke 04 - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schalke 04 - Mainz 05 (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Schalke 04 en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Benjamin Cortus geëindigd in een 1-0 overwinning voor Schalke 04. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door A. Schöpf, waarmee Schalke 04 met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Mainz 05 dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Schalke 04.

LIVE Schalke 04 - Mainz 05 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schalke 04 - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Schalke 04 Doelpunt A. Schöpf met assist van Y. Konoplyanka Schalke 04 1-0
55' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor A. Schöpf Schalke 04
59' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor S. Bell FSV Mainz 05
60' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Ujah voor L. Öztunali FSV Mainz 05
61' Wissel Schalke 04 Wissel W. McKennie voor A. Schöpf Schalke 04
70' Wissel Schalke 04 Wissel M. Uth voor A. Harit Schalke 04
78' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Maxim voor P. Malong FSV Mainz 05
83' Wissel FSV Mainz 05 Wissel J. Boëtius voor R. Baku FSV Mainz 05
84' Wissel Schalke 04 Wissel Omar Mascarell voor S. Serdar Schalke 04
90' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor G. Burgstaller Schalke 04
Video hoogtepunten en samenvatting Schalke 04 - Mainz 05
Opstellingen Schalke 04 - Mainz 05
De opstellingen van Schalke 04 en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Schalke 04 gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Domenico Tedesco
Coach Sandro Schwarz
Voorbeschouwing Schalke 04 - Mainz 05

Schalke 04 en Mainz 05 treffen elkaar in de 6e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benjamin Cortus en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Schalke 04 en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 9 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Schalke 04. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Schalke 04 favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Mainz 05 slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Schalke 04 14
Winst Mainz 05 4
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Schalke 04 op een 18e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 7e plaats.