Nabeschouwing Stuttgart - Mainz 05 (2-3) || Bundesliga 2018/2019

Zaterdag 19 januari 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Stuttgart het zaterdag 19 januari 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Mainz 05 (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Stuttgart en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 2-3 overwinning voor Mainz 05. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van S. Ascacíbar zette FSV Mainz 05 op een 0-1 voorsprong in de 22e minuut van de wedstrijd. FSV Mainz 05 vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Mateta op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van FSV Mainz 05, waarmee A. Hack zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 83 minuten deed N. González iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van VfB Stuttgart werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk VfB Stuttgart dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Kempf de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tobias Stieler en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Mainz 05.

LIVE Stuttgart - Mainz 05 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor M. Kempf VfB Stuttgart
22' Eigen doelpunt FSV Mainz 05 Eigen doelpunt S. Ascacíbar FSV Mainz 05 0-1
28' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt J. Mateta met assist van R. Quaison FSV Mainz 05 0-2
46' Wissel VfB Stuttgart Wissel E. Insúa voor B. Sosa VfB Stuttgart
46' Wissel VfB Stuttgart Wissel N. González voor D. Aogo VfB Stuttgart
68' Wissel FSV Mainz 05 Wissel G. Holtmann voor J. Boëtius FSV Mainz 05
72' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt A. Hack met assist van Aarón Martín FSV Mainz 05 0-3
78' Wissel VfB Stuttgart Wissel A. Donis voor A. Esswein VfB Stuttgart
81' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Ujah voor R. Quaison FSV Mainz 05
83' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt N. González met assist van C. Gentner VfB Stuttgart 1-3
84' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor D. Brosinski FSV Mainz 05
85' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt M. Kempf met assist van E. Insúa VfB Stuttgart 2-3
87' Wissel FSV Mainz 05 Wissel M. Niakhate voor J. Mateta FSV Mainz 05
89' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor S. Ascacíbar VfB Stuttgart
94' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor G. Holtmann FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Mainz 05
Opstellingen Stuttgart - Mainz 05
De opstellingen van Stuttgart en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.