Nabeschouwing Werder Bremen - Bayer Leverkusen (2-6) || Bundesliga 2018/2019

Zondag 28 oktober 2018 - 18:00 uur

In de Bundesliga 2018/2019 neemt Werder Bremen het zondag 28 oktober 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Weserstadion in Bremen.

Via de Werder Bremen - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Werder Bremen - Bayer Leverkusen (2-6)

Het Bundesliga duel tussen Werder Bremen en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Marco Fritz geëindigd in een 2-6 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door K. Volland, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 0-1 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Brandt op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 45e minuut volgde een derde treffer van Bayer 04 Leverkusen, waarmee K. Bellarabi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 60 minuten deed C. Pizarro iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Werder Bremen werd verkleind tot 1-3. In de 63e minuut kwam Werder Bremen weer dichterbij, nadat Y. Ōsako de stand terug wist te brengen naar 2-3. In de 67e minuut was het K. Havertz van Bayer 04 Leverkusen wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Het volgende doelpunt van Bayer 04 Leverkusen viel in de 72e minuut en betekende de 2-5. Het doelpunt kwam op naam van A. Dragović. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Bayer 04 Leverkusen. Het was K. Havertz die in de 77e minuut de stand op 2-6 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Fritz en eindigde de wedstrijd dus met een 2-6 stand in het voordeel van Bayer Leverkusen.

LIVE Werder Bremen - Bayer Leverkusen 2-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Werder Bremen - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Volland met assist van K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen 0-1
24' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Volland Bayer 04 Leverkusen
38' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt J. Brandt Bayer 04 Leverkusen 0-2
42' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor S. Langkamp Werder Bremen
45' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Bellarabi met assist van K. Volland Bayer 04 Leverkusen 0-3
46' Wissel Werder Bremen Wissel C. Pizarro voor M. Friedl Werder Bremen
48' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
52' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Bailey voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
59' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel D. Kohr voor L. Bender Bayer 04 Leverkusen
60' Doelpunt Werder Bremen Doelpunt C. Pizarro met assist van D. Klaassen Werder Bremen 1-3
61' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor M. Veljkovic Werder Bremen
63' Doelpunt Werder Bremen Doelpunt Y. Ōsako Werder Bremen 2-3
67' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Havertz met assist van K. Volland Bayer 04 Leverkusen 2-4
70' Wissel Werder Bremen Wissel M. Rashica voor N. Şahin Werder Bremen
72' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt A. Dragović met assist van J. Brandt Bayer 04 Leverkusen 2-5
77' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Havertz Bayer 04 Leverkusen 2-6
79' Wissel Werder Bremen Wissel K. Möhwald voor Y. Ōsako Werder Bremen
81' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor K. Havertz Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Werder Bremen - Bayer Leverkusen
Opstellingen Werder Bremen - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Werder Bremen en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Werder Bremen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Voorbeschouwing Werder Bremen - Bayer Leverkusen

Werder Bremen en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 9e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Fritz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Werder Bremen en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 5 mei 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Werder Bremen favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Bayer Leverkusen slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Werder Bremen 9
Winst Bayer Leverkusen 7
Gelijkspel 10
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Werder Bremen op een 4e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 14e plaats.