Nabeschouwing Augsburg - Köln (1-4) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 30 april 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Augsburg het zaterdag 30 april 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in WWK Arena in Augsburg.

Via de Augsburg - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Augsburg - Köln (1-4)

Het Bundesliga duel tussen Augsburg en Köln is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 1-4 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door J. Thielmann, waarmee FC Köln met 0-1 de leiding nam. FC Köln vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Uth op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam FC Köln vervolgens op 0-3. Het was A. Modeste die vanaf 11 meter wist te scoren in de 63e minuut.

Na 73 minuten deed F. Niederlechner iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Augsburg werd verkleind tot 1-3. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 77e minuut wist A. Modeste namens FC Köln de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Schröder en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Köln.

LIVE Augsburg - Köln 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Augsburg - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt FC Köln Doelpunt J. Thielmann met assist van B. Schmitz FC Köln 0-1
15' Doelpunt FC Köln Doelpunt M. Uth met assist van J. Thielmann FC Köln 0-2
42' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor C. Gruezo FC Augsburg
50' Wissel FC Augsburg Wissel F. Uduokhai voor Iago FC Augsburg
53' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Thielmann FC Köln
60' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor F. Kainz FC Köln
61' Wissel FC Augsburg Wissel F. Niederlechner voor A. Hahn FC Augsburg
61' Wissel FC Augsburg Wissel A. Maier voor C. Gruezo FC Augsburg
63' Penalty FC Köln Penalty A. Modeste FC Köln 0-3
69' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor R. Oxford FC Augsburg
71' Wissel FC Köln Wissel L. Schaub voor F. Kainz FC Köln
71' Wissel FC Köln Wissel T. Lemperle voor J. Thielmann FC Köln
73' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt F. Niederlechner met assist van A. Maier FC Augsburg 1-3
75' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor T. Hubers FC Köln
77' Doelpunt FC Köln Doelpunt A. Modeste met assist van M. Uth FC Köln 1-4
80' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor L. Kilian FC Köln
80' Wissel FC Augsburg Wissel R. Framberger voor R. Gumny FC Augsburg
80' Wissel FC Augsburg Wissel A. Finnbogason voor D. Caligiuri FC Augsburg
84' Wissel FC Köln Wissel J. Chabot voor L. Kilian FC Köln
84' Wissel FC Köln Wissel M. Olesen voor M. Uth FC Köln
91' Wissel FC Köln Wissel K. Schindler voor A. Modeste FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Augsburg - Köln
Opstellingen Augsburg - Köln
De opstellingen van Augsburg en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Augsburg gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Köln zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Markus Weinzierl
Formatie 4-1-3-2
Coach Steffen Baumgart
Voorbeschouwing Augsburg - Köln

Augsburg en Köln treffen elkaar in de 32e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Schröder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Augsburg en Köln in de Bundesliga vond plaats op 10 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Augsburg. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Augsburg favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Köln slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Augsburg 7
Winst Köln 2
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Augsburg op een 14e positie staat, terwijl we Köln terugvinden op de 7e plaats.