Nabeschouwing APOEL - Olympique Lyon (1-0) (4-3 na strafschoppen) || Champions League 2011/2012

Woensdag 7 maart 2012 - 20:45 uur

In de Champions League 2011/2012 neemt APOEL het woensdag 7 maart 2012 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon.

Via de APOEL - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing APOEL - Olympique Lyon (1-0) (4-3 na strafschoppen)

Het Champions League duel tussen APOEL en Olympique Lyon is geëindigd in een overwinning voor APOEL. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek APOEL het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

In de 9e minuut dacht APOEL op voorsprong te komen via een doelpunt van Gustavo Manduca. Helaas voor APOEL werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. In de 115e minuut kreeg Gustavo Manduca van APOEL voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor APOEL de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-3 score in het voordeel van APOEL, die daarmee de overwinning mocht claimen.

Wedstrijdstatistieken APOEL - Olympique Lyon
1
0
LIVE APOEL - Olympique Lyon 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd APOEL - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt APOEL Doelpunt Gustavo Manduca met assist van K. Charalambidis APOEL
9' Gele kaart APOEL Gele kaart voor Gustavo Manduca APOEL
52' Gele kaart APOEL Gele kaart voor E. Solari APOEL
52' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Michel Bastos Olympique Lyonnais
64' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor B. Koné Olympique Lyonnais
73' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Gomis voor Ederson Olympique Lyonnais
74' Wissel APOEL Wissel I. Trickovski voor E. Solari APOEL
77' Wissel APOEL Wissel Marcinho voor K. Charalambidis APOEL
88' Gele kaart APOEL Gele kaart voor Aílton Almeida APOEL
94' Wissel APOEL Wissel N. Alexandrou voor Helder Sousa APOEL
100' Wissel Olympique Lyonnais Wissel A. Lacazette voor J. Briand Olympique Lyonnais
101' Gele kaart APOEL Gele kaart voor William APOEL
112' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor M. Gonalons Olympique Lyonnais
115' Tweede gele kaart APOEL Tweede gele kaart voor Gustavo Manduca APOEL
Video hoogtepunten en samenvatting APOEL - Olympique Lyon
Opstellingen APOEL - Olympique Lyon

Voorbeschouwing APOEL - Olympique Lyon

APOEL en Olympique Lyon spelen tegen elkaar in seizoen 2011/2012 van de Champions League.

De vorige ontmoeting tussen APOEL en Olympique Lyon in de Champions League vond plaats op 14 februari 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Olympique Lyon favoriet. 1 keer wist de ploeg van APOEL te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor APOEL. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.