Nabeschouwing Blackpool - Birmingham City (6-1) || Championship 2021/2022

Maandag 18 april 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Blackpool het maandag 18 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Bloomfield Road in Blackpool.

Via de Blackpool - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Blackpool - Birmingham City (6-1)

Het Championship duel tussen Blackpool en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 6-1 overwinning voor Blackpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Blackpool kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van J. Beesley. Blackpool vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Hamilton op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut volgde een derde treffer van Blackpool, waarmee K. Dougall zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Blackpool geen gas terug, waardoor in de 56e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Beesley. Na 63 minuten wist Birmingham City eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van I. Sunjic bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 85e minuut werd de stand op 5-1 gezet na een benutte penalty van Blackpool speler J. Yates. Namens Blackpool mocht C. Connolly in de 94e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tim Robinson bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Blackpool.

LIVE Blackpool - Birmingham City 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Blackpool - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Blackpool Doelpunt J. Beesley met assist van C. Hamilton Blackpool 1-0
14' Doelpunt Blackpool Doelpunt C. Hamilton met assist van K. Dougall Blackpool 2-0
40' Doelpunt Blackpool Doelpunt K. Dougall met assist van C. Kirk Blackpool 3-0
46' Wissel Birmingham City Wissel M. Colin voor J. Graham Birmingham City
56' Doelpunt Blackpool Doelpunt J. Beesley Blackpool 4-0
63' Doelpunt Birmingham City Doelpunt I. Sunjic met assist van O. Hernandez Birmingham City 4-1
70' Wissel Blackpool Wissel J. Yates voor S. Lavery Blackpool
74' Wissel Birmingham City Wissel S. Hogan voor T. Deeney Birmingham City
75' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor K. Pedersen Birmingham City
80' Wissel Blackpool Wissel G. Madine voor J. Beesley Blackpool
85' Penalty Blackpool Penalty J. Yates Blackpool 5-1
94' Doelpunt Blackpool Doelpunt C. Connolly Blackpool 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Blackpool - Birmingham City
Opstellingen Blackpool - Birmingham City
De opstellingen van Blackpool en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Blackpool gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.