Nabeschouwing Bristol City - Birmingham City (1-2) || Championship 2021/2022

Zaterdag 5 maart 2022 - 16:00 uur



In de Championship 2021/2022 neemt Bristol City het zaterdag 5 maart 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Ashton Gate Stadium in Bristol.

Via de Bristol City - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bristol City - Birmingham City (1-2)

Het Championship duel tussen Bristol City en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Thomas Bramall geëindigd in een 1-2 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Birmingham City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van T. Chong. Birmingham City vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Gordon op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut wist Bristol City de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via A. Scott. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Bristol City kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Thomas Bramall, waardoor Birmingham City dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Bristol City - Birmingham City
Goals
1
2
Balbezit
57%
43%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
11
14
Schoten op doel
4
6
Aanvallen
117
112
Gevaarlijke aanvallen
55
38
Passes
448
344
Overtredingen
6
7
Buitenspel
8
1
Corners
4
4
Wissels
3
1
LIVE Bristol City - Birmingham City 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bristol City - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt Birmingham City Doelpunt T. Chong met assist van M. Roberts Birmingham City 0-1
13' Doelpunt Birmingham City Doelpunt N. Gordon met assist van J. Graham Birmingham City 0-2
31' Gele kaart Bristol City Gele kaart voor T. Klose Bristol City
46' Wissel Bristol City Wissel C. Pring voor T. Klose Bristol City
46' Wissel Bristol City Wissel R. Atkinson voor S. Bell Bristol City
48' Doelpunt Bristol City Doelpunt A. Scott met assist van J. Dasilva Bristol City 1-2
71' Wissel Bristol City Wissel N. Wells voor M. James Bristol City
86' Gele kaart Bristol City Gele kaart voor A. Scott Bristol City
86' Wissel Birmingham City Wissel S. Hogan voor O. Hernandez Birmingham City
93' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor G. Gardner Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Bristol City - Birmingham City
Opstellingen Bristol City - Birmingham City
De opstellingen van Bristol City en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bristol City gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Nigel Pearson
Basiselftal Bristol City
# Speler Pos.
1 Daniel Bentley K
25 Timm Klose V
22 Tomáš Kalas V
3 Jay Dasilva V
33 Samuel John Bell V
6 Matty James M
8 Joe Williams M
14 Andreas Weimann M
36 Alex Scott M
9 Chris Martin A
18 Antoine Semenyo A
Wissels Bristol City
# Speler Pos.
12 Max O’Leary K
16 Cameron Pring V
5 Robert Atkinson V
42 Han-Noah Massengo M
38 Ayman Benarous M
37 Tommy Conway A
21 Nahki Wells A
Formatie 5-3-2
Coach Lee Bowyer
Wissels Birmingham City
# Speler Pos.
27 Connal Trueman K
52 Marcel Oakley V
6 Ryan Woods M
8 Taylor Richards M
19 Jordan James M
10 Lukas Jutkiewicz A
9 Scott Hogan A
Voorbeschouwing Bristol City - Birmingham City

Bristol City en Birmingham City treffen elkaar in de 36e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Bramall en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bristol City en Birmingham City in de Championship vond plaats op 2 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Birmingham City. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Birmingham City favoriet. 13 keer wist de ploeg van Bristol City te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Bristol City. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Bristol City 3
Winst Birmingham City 13
Gelijkspel 3
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bristol City op een 17e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 20e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Bristol City - Birmingham City Opstelling Bristol City Opstelling Birmingham City Live Bristol City - Birmingham City Live Bristol City - Birmingham City kijken Bristol City - Birmingham City kijken Live Bristol City - Birmingham City stream Bristol City - Birmingham City Fox Sports Nabeschouwing Bristol City - Birmingham City Uitslag Bristol City - Birmingham City Statistieken Bristol City - Birmingham City Championship 2021/2022 Bristol City - Birmingham City wedden Bristol City - Birmingham City gokken Bristol City - Birmingham City Unibet