Nabeschouwing Cardiff City - Stoke City (2-1) || Championship 2021/2022

Woensdag 16 maart 2022 - 20:45 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Cardiff City het woensdag 16 maart 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Cardiff City - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cardiff City - Stoke City (2-1)

Het Championship duel tussen Cardiff City en Stoke City is onder leiding van scheidsrechter Andy Woolmer geëindigd in een 2-1 overwinning voor Cardiff City. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door L. Baker, waarmee Stoke City met 0-1 de leiding nam. Cardiff City kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Doyle, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 43e minuut zette J. Hugill zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Cardiff City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Andy Woolmer, waardoor Cardiff City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Cardiff City - Stoke City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cardiff City - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Stoke City Doelpunt L. Baker met assist van T. Campbell Stoke City 0-1
39' Doelpunt Cardiff City Doelpunt T. Doyle met assist van J. Bagan Cardiff City 1-1
43' Doelpunt Cardiff City Doelpunt J. Hugill met assist van C. Drameh Cardiff City 2-1
60' Wissel Stoke City Wissel J. Maja voor M. Fox Stoke City
64' Wissel Cardiff City Wissel I. Davies voor M. Harris Cardiff City
68' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor J. Hugill Cardiff City
68' Wissel Stoke City Wissel M. Vrancic voor R. Sawyers Stoke City
73' Wissel Cardiff City Wissel U. Ikpeazu voor J. Hugill Cardiff City
75' Wissel Stoke City Wissel D. Wright-Phillips voor T. Campbell Stoke City
88' Wissel Cardiff City Wissel W. Vaulks voor T. Doyle Cardiff City
Video hoogtepunten en samenvatting Cardiff City - Stoke City
Opstellingen Cardiff City - Stoke City
De opstellingen van Cardiff City en Stoke City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cardiff City gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Stoke City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Cardiff City - Stoke City

Cardiff City en Stoke City treffen elkaar in de 38e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Woolmer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cardiff City en Stoke City in de Championship vond plaats op 30 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Cardiff City als Stoke City wisten 4 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Winst Cardiff City 4
Winst Stoke City 4
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cardiff City op een 17e positie staat, terwijl we Stoke City terugvinden op de 15e plaats.