Nabeschouwing Derby County - Coventry City (1-1) || Championship 2021/2022

Zaterdag 19 maart 2022 - 13:30 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Derby County het zaterdag 19 maart 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Coventry City. De wedstrijd wordt gespeeld in Pride Park Stadium in Derby.

Via de Derby County - Coventry City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Derby County - Coventry City (1-1)

De Championship 2021/2022 wedstrijd tussen Derby County en Coventry City geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door M. Godden, waarmee Coventry City met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van T. Lawrence in de 66e minuut zorgde er even later voor dat Derby County weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Derby County - Coventry City 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Derby County - Coventry City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Coventry City Wissel I. Maatsen voor J. Clarke-Salter Coventry City
22' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor J. Bidwell Coventry City
28' Doelpunt Coventry City Doelpunt M. Godden met assist van C. OHare Coventry City 0-1
46' Wissel Derby County Wissel L. Plange voor L. Thompson Derby County
54' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor F. Dabo Coventry City
57' Gele kaart Derby County Gele kaart voor N. Byrne Derby County
61' Wissel Derby County Wissel F. Ebosele voor E. Cashin Derby County
64' Wissel Coventry City Wissel V. Gyokeres voor J. Shipley Coventry City
66' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor G. Hamer Coventry City
66' Penalty Derby County Penalty T. Lawrence Derby County 1-1
70' Wissel Coventry City Wissel M. Waghorn voor C. OHare Coventry City
79' Wissel Derby County Wissel L. Sibley voor R. Morrison Derby County
Video hoogtepunten en samenvatting Derby County - Coventry City
Opstellingen Derby County - Coventry City
De opstellingen van Derby County en Coventry City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Derby County gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Coventry City zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Derby County - Coventry City

Derby County en Coventry City treffen elkaar in de 39e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren Bond en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Derby County en Coventry City in de Championship vond plaats op 23 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Derby County favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Coventry City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Derby County 5
Winst Coventry City 4
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Derby County op een 23e positie staat, terwijl we Coventry City terugvinden op de 11e plaats.