Nabeschouwing Preston North End - Birmingham City (1-1) || Championship 2021/2022

Zaterdag 15 januari 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Preston North End het zaterdag 15 januari 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Deepdale in Preston.

Via de Preston North End - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Preston North End - Birmingham City (1-1)

De Championship 2021/2022 wedstrijd tussen Preston North End en Birmingham City geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door P. Bauer, waarmee Preston North End met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Birmingham City het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 86e minuut was het namelijk S. Hogan die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Preston North End - Birmingham City 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Preston North End - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Preston North End Doelpunt P. Bauer met assist van A. Browne Preston North End 1-0
56' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor T. Mengi Birmingham City
71' Wissel Preston North End Wissel T. Barkhuizen voor B. Potts Preston North End
71' Wissel Preston North End Wissel S. Maguire voor E. Riis Preston North End
72' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor B. Whiteman Preston North End
82' Wissel Birmingham City Wissel R. Woods voor I. Sunjic Birmingham City
83' Wissel Birmingham City Wissel J. Bellingham voor J. Bela Birmingham City
83' Wissel Birmingham City Wissel S. Hogan voor O. Hernandez Birmingham City
86' Doelpunt Birmingham City Doelpunt S. Hogan met assist van R. Woods Birmingham City 1-1
87' Wissel Preston North End Wissel S. Sinclair voor C. Evans Preston North End
Video hoogtepunten en samenvatting Preston North End - Birmingham City
Opstellingen Preston North End - Birmingham City
De opstellingen van Preston North End en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Preston North End gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Preston North End - Birmingham City

Preston North End en Birmingham City treffen elkaar in de 27e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Davies en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Preston North End en Birmingham City in de Championship vond plaats op 25 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Preston North End favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Birmingham City slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Preston North End 9
Winst Birmingham City 3
Gelijkspel 5
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Preston North End op een 15e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 18e plaats.