Nabeschouwing West Bromwich Albion - Blackpool (2-1) || Championship 2021/2022

Vrijdag 15 april 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt West Bromwich Albion het vrijdag 15 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackpool. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Blackpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Blackpool (2-1)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Blackpool is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Simpson geëindigd in een 2-1 overwinning voor West Bromwich Albion. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door A. Carroll, waarmee West Bromwich Albion met 1-0 de leiding nam. Blackpool kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Ekpiteta, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 93e minuut zette K. Grant zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee West Bromwich Albion de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeremy Simpson, waardoor West Bromwich Albion dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE West Bromwich Albion - Blackpool 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Blackpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Wissel Blackpool Wissel M. Virtue-Thick voor J. Gabriel Blackpool
42' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt A. Carroll met assist van A. Reach West Bromwich Albion 1-0
53' Doelpunt Blackpool Doelpunt M. Ekpiteta Blackpool 1-1
58' Wissel West Bromwich Albion Wissel M. Phillips voor J. Livermore West Bromwich Albion
62' Wissel Blackpool Wissel O. Dale voor K. Anderson Blackpool
69' Wissel West Bromwich Albion Wissel T. Gardner-Hickman voor C. Robinson West Bromwich Albion
71' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor J. Husband Blackpool
79' Wissel Blackpool Wissel C. Hamilton voor J. Bowler Blackpool
85' Wissel West Bromwich Albion Wissel G. Diangana voor D. Furlong West Bromwich Albion
93' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt K. Grant West Bromwich Albion 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Blackpool
Opstellingen West Bromwich Albion - Blackpool
De opstellingen van West Bromwich Albion en Blackpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Blackpool zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing West Bromwich Albion - Blackpool

West Bromwich Albion en Blackpool treffen elkaar in de 42e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Simpson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Bromwich Albion en Blackpool in de Championship vond plaats op 23 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is West Bromwich Albion favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Blackpool slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst West Bromwich Albion 4
Winst Blackpool 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Bromwich Albion op een 12e positie staat, terwijl we Blackpool terugvinden op de 16e plaats.